Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

1 abril 2018
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DEL TRIDU PASQUAL

Les celebracions de la Passió Mort i Resurrecció de Jesús, el misteri central de la nostra fe, han centrat els dies sants del Tridu Pasqual.

Dijous Sant, la Cena del Senyor ha rememorat la institució de l’Eucaristia i del Sacerdoci, i el Manament nou que Jesús ens va donar. Mossèn Joan Ramon ho va destacat al valorar el sagrament de l’Eucaristia com a resum de tot l’amor de Déu, i fer de la nostra vida una experiència d’amor i servei a l’estil de Jesús: “Estimeu-vos tal com Jo us he estimat".

Després de la reserva de l’Eucaristia al Sagrari vam acompanyar el Senyor en l’Hora Santa o vetlla de pregària. Silenci, cants, meditació i pregària en l’Hora Santa després del Sant Sopar: “Queda’t amb mi, Jesús…”

Divendres Sant les parròquies de la Unitat pastoral de Sant Joan i la Mare de Déu del Carme van seguir el tradicional Viacrucis per l’Eix comercial fins a Sant Pere.

Ja per la tarda, l’església del Carme va acollir la celebració de l’Ofici de la Passió del Senyor, fent memòria de les set paraules de Jesús a la Creu conservades pels evangelistes: “Mirant la creu, sabrem qui és Jesús, com pensa, què sent, per què… Del llibre de les tres hores de la Passió ens adonem de l’esperit d’obediència, d’amor, de bondat, de lleialtat, de confiança de Jesús… Aprenem-ne,-ne la lliçó”, va dir Mossèn Joan Ramon. Després, vam adorar la Creu duta fins al peu de l’altar.

En la Vetlla Pasqual, la cerimònia més antiga dels cristians, els símbols del foc, la llum i l’aigua ens han acostat a la novetat de la vida que arriba amb la Resurrecció de Jesús. El La Pasqua és la festa essencial dels cristians d’on brolla la joia i la pau de la vida cristiana: “Visquem a la manera del Crist, una vida nova, una vida de gràcia i virtut, una vida de treball i servei, una vida neta, entregada, sacrificada. Una vida lliurada a Déu i als germans…”

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn