Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 juny 2021
Categoria/es: General

CELEBRACIÓ DIOCESANA DEL CORPUS CHRISTI A LA CATEDRAL

La Catedral de Lleida ha acollit la tarda del diumenge 6 de juny la celebració del Corpus Christi presidida pel bisbe Salvador, acompanyat pel bisbe emèrit Joan i una nombrosa representació del presbiteri de la diòcesi. 

“És una festa gran, és la festa de la Eucaristia”, ha dit el Bisbe Salvador a la seva homilia. I ha destacat que “estem en una situació una mica millor que l’any passat”. A continuació ha tingut un record “per a totes les persones que han patit tant, per les persones que les han cuidat i per als seus familiars i també pels que no els han pogut acompanyar en els moments més difícils”.

“Volem que la fe en Jesucrist estigui present a les nostres motivacions”.

El bisbe Salvador ha explicat que “en aquesta festa recordem el cos i la sang de Crist”. Ha afegit que “avui l’Església ens recorda que celebrem el dia de la Caritat”.

Llavors ha tingut unes paraules de record per a tots els equips de Càritas “que entreguen la seva vida al servei dels demés”. “No us negueu mai a ajudar al germà que pateix, a l’estranger, tots són objecte de la vostra ajuda”. El prelat ha recordat que les dues dimensions de la nostra fe no es poden separar. “Estimem a Déu i per això estimem als germans, estimem als germans i la seva preocupació ens fa mirar a Déu”.

Recordant les lectures del dia ha destacat que “´Déu és l’aliment que ens enforteix”.

A continuació ha llançat dues preguntes als fidels. “Ens hem de preguntar com anem d’amor a l’Eucaristia i com anem d’amor als germans, als que més pateixen”. I per acabar ha dit que “ens hem de preguntar si som compassius, si som caritatius”.

Després de la celebració la custodia amb el Cos de Crist ha processionat per la nau esquerra de la Catedral de Lleida fins a l’exterior. Allí, el Bisbe Salvador ha beneit la ciutat des de l’atri. Després la custodia portada a espatlles d’un grup de capellans ha tornat per la nau dreta fins a l’altar major. Allí el Bisbe Salvador ha beneït als fidels. El prelat ha recordat als nens que aquest any han fet la primera comunió, representats per un petit grup de nens.

Càritas Diocesana de Lleida ha instal·lat tres taules informatives a la Catedral per donar a conèixer les seves activitats al darrer any i recaptar fons.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn