Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 maig 2015
Categoria/es: General

CELEBREM EL MES DE MARIA

L’Església dedica el Mes de Maig a Maria, Mare de Déu i Mare nostra, per a conèixer-la més i estimar-la més. El mes de maig és l’expressió de la plenitud de la primavera, amb la natura engalanada de flors. Maria, la Mare de Déu, omple de primavera tots els dies de la nostra vida.

Els nens de Catequesi de la parròquia han volgut oferir flors a la Mare de Déu, la Flor més bella que amb la seva fragància perfuma a tota la humanitat. També han ofert Maria unes poesies que expressen amb paraules boniques els millors sentiments que ens encomana la Mare de Déu.

En el primer diumenge de maig també han recordat la celebració del Dia de la Mare. “Amb el gran do de la vida, l’amor i la tendresa, la mare ens fa persones. Les nostres mares s’ho mereixen tot. Per això avui també volem tenir un gest d’agraïment i d’estimació a les nostres mares.”, ha dit una nena en representació de tot el grup. Han cantat una cançó a les dos mares que tots tenim: la Mare del cel i la mare terrenal, com una bonica forma de donar-los-hi les gràcies per tot el que fan per nosaltres. A continuació, els nens i nenes han obsequiat les seves mares amb un pomell de flors, per celebrar, també, en el primer diumenge de maig el Dia de la Mare.

El recital de poemes ha tingut lloc en acabar l’eucaristia del diumenge. L’acte ha culminat amb la intervenció de Maria Pijuan i Llordachs, rapsoda del TOAR, que ha declamat el seu poema dedicat “A la Mare de Déu de Montserrat”. En reproduïm un parell d’estrofes:

Entre els cims i les muntanyes
la Verge Bruna a la cova aparegué;
la gent humil, li adrecen pregàries
tot sembrant arreu la llavor del bé.

[…]
Oh Verge Moreneta,
Patrona dels catalans,
feu que la fe no se’n vagi
i que junts ens donem les mans.

A més del merescut apaudiment dels fidels que estàvem al temple, l’hem obsequiat amb un pomell de flors, que la Maria Pijuan ha volgut ofrenar a la Mare de Déu, tal com ho havien fet els nens, al peu de la imatge que presidia el presbiteri.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn