Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 març 2019
Categoria/es: General

CELEBREN A SANT PERE EL XVIII ANIVERSARI DE LA BEATIFICACIÓ DE FRANCESC CASTELLÓ

L’11 de març s’acomplien els 18 anys des de que el Papa Joan Pau II beatifiqués a Roma al jove màrtir lleidatà, el químic de 22 anys, Francesc Castelló Aleu, mort al Cementiri de Lleida la matinada del 29 de setembre de 1936. Per aquest motiu la Comissió Pro Canonització del Beat Francesc va organitzar una Eucaristia d’Acció de Gràcies a l’església de Sant Pere de Lleida, que fou en vida la parròquia del màrtir i on hi té una capella dedicada a més a més d’una exposició permanent. 

A la celebració, molt concorreguda, s’hi van sumar les confraries de “La Somereta”, els Dolors i La Mercè, així com l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes que té al beat com a copatró i l’Hospitalitat de Lourdes, celebrant en aquesta jornada la seva eucaristia mensual. Tampoc faltà la presència dels familiars del beat, residents a Saragossa que viatjaren fins a Lleida per assistir a l’aniversari de la beatificació del seu  “tio Francisco”.

Presidí l’Eucaristia el P. Vicente Zamora, mercedari i rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè de Lleida, amb ocasió del 800 aniversari de la fundació de l’ordre i en commemoració dels màrtirs mercedaris. En la seva homilia el religiós mercedari es referí a la situació actual que viu l’Església i amb paraules esperançades digué: “Avui Déu està purificant la nostra Església” i evocant la figura de Francesc Castelló digué que cal en aquest moments prendre exemple del nostre Beat: “…amb quina passió i enteresa va seguir Francesc a Crist i sol a Ell. El Beat Francesc és per a tots i molt especialment pels nostres joves el millor referent”.

El P. Vicente Zamora es preguntà què és el que ens diria avui el Beat Francesc de viure entre nosaltres i quina seria la seva resposta i actitud: “…ens diria que visquem una profunda devoció a l’Eucaristia, a més a més d’un gran amor a la Verge. Ell vivia al carrer Sant Antoni, enfront de l’església de la Mercè i no dubto que hi entrava quan podia a saludar a la seva Mare. Finalment ens convidaria a viure una fe solida i coherent”.

Abans de finalitzar la celebració, s’anuncià que el proper 23 de març serà beatificat a la Catedral de Tarragona l’alcalde i metge d’Arbeca Marià Mullerat. És feu davant de la seva filla Adela Mullerat, que havia assistit com sempre ho ha fet a la celebració i que en unes breus paraules digué que viu com un “do de Déu” la beatificació del seu pare. Els fidels  aplaudiren a l’Adela en homenatge al seu pare i proper beat lleidatà.

Finalment, una representació de confrares de la Mercè i fidels de la parròquia, va recollir una fotografia emmarcada del Beat Francesc, que els hi fou lliurada pel vicepostulador de la Causa de Canonització Mn. Gerard Soler, volent així remarcar la vinculació del Beat amb la comunitat de Mercedaris del carrer Sant Antoni: “Ell és també el vostre Beat”.

La celebració va cloure amb la veneració de la relíquia del Beat que la Confraria de “La Someretra” col·loca tots els anys en el pas de la Fugida a Egipte de la processó dels Dolors la tarda del Diumenge de Rams. En primer lloc la venerà l’Adela Mullerat, així com els familiars de Francesc Castelló, que tot seguit anaren a visitar la seva capella on es van fer una fotografia de record d’una jornada, per ells ja inoblidable.

Jordi Curcó

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn