Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 setembre 2020
Categoria/es: General

CERIMÒNIA CATECUMENAL I CONFIRMACIONS D’ADULTS

Vuit catecúmens han rebut els sagraments de la iniciació cristiana i nou adults han estat confirmats en la fe en una Missa oficiada pel Bisbe Salvador concelebrant amb Mn. Jaume Pons i Mn. Joan Ramon Ezquerra, rectors, i Mn. Xavier Navarro, director del servei diocesà de catecumenat. Han estat acompanyats dels catequistes que els han preparat al llarg d’aquest curs en el camí del catecumenat i del sagrament de la Confirmació “explicant-los-hi el més important de la nostra fe”, ha dit el Bisbe Salvador.

La cerimònia de la incorporació d’aquests nous cristians s’ha iniciat amb el ritus d’admissió dels candidats. Raysa Cristina, Alfredo, Blanche, Carles, Mary, Innocent, Gift, Olakunlé i David i els seus padrins han respost les preguntes del Bisbe i han estat convidats a prendre part en la taula de la Paraula. Després de la benedicció de l’aigua i de la professió de fe, feta conjuntament amb els confirmands, el Bisbe els ha batejat “en el Nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”. Revestits amb una capa blanca han rebut dels seus padrins el ciri encès, símbol de la fe.

A continuació, neòfits i confirmands –Julián, Montse, Rocío, Maria Luisa, Sandra, Rosa, Noèlia, Isabel María i Miguel Angel- han estat confirmats en la fe pel senyor Bisbe. Una vegada incorporats a l’Església de Crist els catecúmens han rebut la Primera Comunió, completant la iniciació cristiana.

“Tota l’Església hauríem de ser un model per a vosaltres doncs la fe no és només actuar, sinó alabar Déu reconeixent que és el més important de la nostra vida”, ha destacat el Bisbe a l’homilia centrada en el més important de la nostra fe: “una proposta en l’amor, el perdó i el servei”. El prelat també ha recordat els quatre aspectes bàsics de la vida cristiana “escoltar la Paraula, celebrar els sagraments, resar i viure en coherència”, als quals ha afegit “participar en una comunitat parroquial i saber donar raó de la fe”, animant a que “la nostra vida respongui de la nostra fe”.

La celebració, molt vistosa i emotiva, ha comptat amb el brillant acompanyament musical d’un grup de joves i el cant final de dos neòfits nigerians, Sheriff Olakunlé i David, que han volgut donar gràcies a Déu amb el tema “Great Are You Lord”, corejat per tots els presents. S’ha pogut seguir via streaming pel canal youtube de la parròquia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn