Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

29 gener 2017
Categoria/es: General

CERTAMEN EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE FÀTIMA, DE TÀRREGA

EN EL CENTENARI DE LES APARICIONS DE FÀTIMA (1917-2017)

L’Acadèmia Mariana convocarà el proper Certamen Marià en honor de la Mare de Déu de Fàtima que es venera al Santuari diocesà de la Mare de Déu de Fàtima de Tàrrega.

Els anys cinquanta del segle XX rèpliques de la imatge de la Verge de Fàtima, van recórrer les capitals i poblacions europees. Les diòcesis catalanes també van viure aquestes missions populars.

El 1954 Tàrrega va ser la destinació de la Mare de Déu de Fàtima ‘Peregrina’ que havia passat per les parròquies del bisbat de Solsona en una memorable manifestació itinerant. L’aleshores bisbe d’aquesta diòcesi, Mons. Vicente Enrique Tarancón, va preveure l’edificació d’un santuari per a acollir la imatge ‘Peregrina’. En concret es va pensar de dedicar la capella del Monestir del Diví Amor, de la comunitat de l’Orde dels Germans de la Benaurada Verge del Mont Carmel, en Santuari Diocesà de la Mare de Déu de Fàtima. El Monestir havia estat fundat el mateix any per unes religioses de Vilafranca del Penedès i Barcelona.

Les fundadores van acollir de molt bon grat el suggeriment i l’11 de novembre de 1956 el bisbe de Solsona inaugurà solemnement el Santuari entronitzant la imatge de la Mare de Déu de Fátima en la fornícula del presbiteri de l’altar major. 

Centenari de les Aparicions de Fàtima

El 13 de maig de 1917 la Mare de Déu s’aparegué a Fàtima (Portugal) a tres pastorets: Lucia, Francesc i Jacinta. Va ser la primera de cinc aparicions a través de las quals aquets nens van ser testimonis dels designis de misericòrdia de Déu en el món. Amb la celebració del Centenari de les Aparicions, el Papa Francesc ha declarat el 2017 Any Jubilar de Fàtima.

L’Acadèmia Mariana no ha volgut passar per alt aquest esdeveniment eclesial i mundial i ha decidit dedicar a la Mare de Déu de Fàtima el seu 150è Certamen Marià escollint la imatge d’aquesta advocació mariana que es venera en el seu Santuari lleidatà del bisbat de Solsona ubicat a la capital de l’Urgell.

Properament s’editaran les bases del certamen.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn