Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 desembre 2015
Categoria/es: General

CICLE DE NADAL

 L’AGRUPACIÓ ILERDENCA DE PESSEBRISTES FA PÚBLIC EL PROGRAMA D’ACTES I EXPOSICIONS DEL CICLE DE NADAL 2015  

Lleida.- L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha fet públic un ampli programa d’actes pel Cicle de Nadal 2015, amb un seguit d’activitats, gairebé una vintena, així com exposicions i Concursos de Pessebres.

El programa tindrà el seu inici simbòlic el 8 de desembre, festa de la Immaculada Concepció, amb la col·locació a la Canonja de la Seu Vella d’un pessebre confeccionat pel Mestre Pessebrista José Antoni Ferrer. L’acte, que tindrà com a colofó una visita guiada al monument i dedicada a aquells indrets amb referències al Misteri de Nadal.

Continuarà la programació amb la benedicció dels “Jesusets” dels pessebres, que els infants duguin a la Catedral Nova de Lleida el diumenge 13 de desembre, a les 12 del Migdia. La Missa i la benedicció serà presidida pel bisbe Salvador Giménez Valls.

Pels dies 14, 15 i 16 de desembre, a les 7’30 de la tarda a l’Aula Magna de l’IEI, es prevista la celebració de la XI edició de les Cantades de Nadal, amb la participació de 10 corals. El dimecres 16, la VII Pujada del Pessebre al cim del Montmaneu; el dissabte 19, el taller de pessebres retallables a la Biblioteca Pública de Lleida; el diumenge 27 de desembre, a les 12 h una visita guiada al Museu de Lleida dedicada al Nadal i el dilluns, a les 7 de la tarda a la capella del Peu del Romeu, una recital de música tradicional nadalenca.

El Cicle tindrà la seva obertura oficial el dissabte 19 de desembre a les 7 de la tarda, a la Sala de Plens del Palau de la Paeria amb el Pregó de Nadal a càrrec del bisbe de Lleida i l’estrena de la Nadala 2015 “La mare Dolça”. Pel diumenge 20 l’Agrupació es prevista la Jornada de Germanor de l’Agrupació.

Tanmateix s’han programat dos exposicions pessebristes, la primera al Peu del Romeu, on hi haurà els diorames de Concurs i la segona a la Biblioteca Pública de Lleida, amb els pessebres del Concurs Infantil i Juvenil.

La Cloenda del Cicle, tindrà lloc el diumenge 10 de gener, a les 11’30 h. A l’Auditori Enric Granados, amb el lliurament de Premis i la Cantata Final. Tot plegat per a que el Pessebre, un any més i de la ma de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, sigui el protagonista del Nadal a la ciutat de Lleida.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn