Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 desembre 2023
Categoria/es: Bisbat

CLOENDA DEL BICENTENARI DEL NAIXEMENT DE LA MARE ESPERANÇA

Més d’una vuitantena de persones han assistit aquest dilluns a l’Eucaristia de cloenda del Bicentenari del naixement de la mare lleidatana Esperança González Puig (1823-1885), fundadora de la Congregació de les Missioneres Esclaves de l’Immaculat Cor de Maria. La missa, que ha tingut lloc a la Casa Mare Lleida, ha estat presidida pel bisbe Salvador acompanyat per preveres de la diòcesi i ha participat en els cants la Coral “Units pel Cant”.

La Superiora General, la germana Encarnación Herrero, ha destacat que “aquest any ha sigut especial, en el que hem donat a conèixer la vida de la nostra fundadora, que no està canonitzada, però és venerable, que vol dir que és Santa i així està reconeguda per l’Església”. La germana ha explicat que la mare Esperança va tenir experiències similars a les de Santa Teresa de Jesús i que va destacar en moltes virtuts com la humilitat, el sacrifici, la paciència, la fortalesa, l’esperança, la fe i la caritat. “El 1862 va fundar la congregació després que Déu la cridés a acollir a dones que vivien de la prostitució”, apunta Herrero, “tot i que ella va veure que el millor era la prevenció i va decidir centrar-se en l’educació, i per això va fundar escoles a llocs com Jaca i Figueres”. La Casa Mare, situada a l’avinguda Catalunya de Lleida, va ser la casa natal de la mare Esperança i és on va començar a acollir a dones. Després va ser un col·legi, una residència universitària i ara és una residència de les germanes de la congregació.

Durant l’homilia, el bisbe Salvador ha destacat “l’alegria que hi ha per part de l’església diocesana de Lleida i l’agraïment a Déu perquè a Lleida va néixer la venerable Esperança”. Ha mostrat la seva confiança en què “si Déu vol, més endavant pot passar pel procés de beatificació i santificació”, encara que “el nom que més s’acomoda a aquesta dona és el de mare”. El bisbe ha recordat que queden vuit dies per Nadal i que justament avui és el dia de la Verge de l’Esperança. També ha explicat que “a la congregació li va costar expandir-se” i que “sempre tenia tres elements com a models: l’amor als pobres, a la Mare de Déu i la confiança plena en Jesús”. Ha finalitzat agraint l’obra de la mare Esperança.

En acabar l’Eucaristia, la germana Encarnación ha volgut remarcar l’agraïment “del recolliment dels fruits del que hem sembrat durant el bicentenari”, és a dir, “traient a la llum la vida de santedat de la nostra fundadora”. També ha volgut destacar la importància “d’escoltar”, ja que gràcies al fet que Esperança Puig va escoltar la voluntat de Déu, “avui estem celebrant el Bicentenari del seu naixement”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn