Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 setembre 2012
Categoria/es: General

COMENÇAMENT DE CURS EN LA NOSTRA UNITAT PASTORAL

La reunió dels col•laboradors de les parròquies de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan marca l’inici de curs de les activitats de la nostra Unitat Pastoral. La trobada va tenir lloc la tarda del dijous 19 de setembre al xalet que tenen el Jaume i la Mª Àngels a la Cerdera.

En la primera part de la reunió, Mn. Joan Ramon va fer una exposició del que hauria de representar el començament d’un nou curs pastoral: una nova empenta en la vida personal i una nova empenta en la missió pastoral. Això serà possible en la mesura en què estem atents i sintonitzant amb Déu. Igual que la pregària va ocupar el primer lloc en la vida de Jesús, també nosaltres hem de viure en un “clima de pregària”. La pregària és la respiració del cristià i el secret de la seva vitalitat. També hem de estar atents i sintonitzant amb l’Església Universal, que enguany celebra l’Any de la Fe; i amb l’Església Diocesana, en concret amb el nou missatge pastoral de Bisbe Joan “La necessària qualitat espiritual”.

Mn. Joan va prendre la paraula i va recordar-nos que no som només col•laboradors, sinó responsables de l’evangelització a les nostres parròquies, tal com diu el salm que escoltàvem diumenge passat “Continuarem caminant entre els qui viuen a la presència del Senyor” (Sl 115). En aquest sentit va anar desglossant algunes de les prioritats que el Bisbe indica a la carta pastoral.

A continuació hi va haver un diàleg entre tots els presents on es va anar posant en comú la realitat dels diferents grups de pastoral i es van fer propostes de cara al curs vinent, en la línia de les prioritats que la pastoral diocesana demana.

La reunió es va acabar amb el cant del Rosa d’abril, dedicat a la Mare de Déu de Montserrat, tot mirant la seva imatge que presideix el jardí on estàvem reunits.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn