Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 desembre 2011
Categoria/es: General

COMENTARIS A LA VISITA PASTORAL DEL NOSTRE BISBE

Reunits els Consells de les parròquies de la Mare de Déu del Carme, Sant Joan i Sant Pere el dilluns 12 de desembre al Centre de Solidaritat Jericó, han llegit i comentat la carta del senyor Bisbe actualitzant i valorant la seva Visita Pastoral, fent les consideracions següents:

1.- Agrair la visita realitzada pel Senyor Bisbe, ajustant-se en els dies i les hores a les necessitats de les parròquies de la nostra Unitat Pastoral. Sabent que era pel moment la visita més llarga que feia a les parròquies, sabia greu d’allargar-la més. Ha faltat una estona de cafè-tertúlia amb un diàleg més obert i distès.

2.- Ha estat una visita poc protocolària, rica i variada. Hem d’agrair la proximitat i cordialitat mostrades pel Bisbe en la majoria dels actes programats. El Bisbe se’n mostra satisfet i la valora com una experiència positiva i enriquidora.

3.- Destacar la valoració personal de la riquesa que ha copsat en les nostres parròquies agraint l’estimació que sentim pel nostre rector, Mn. Joan. En aquest sentit ens demana que la col•laboració generosa esdevingui un signe de corresponsabilitat. A poc a poc anem aprenent a compartir espais i cors, a sotmetre’ns en la dinàmica del dia a dia a programacions obertes al pla de Déu i no als nostres interessos.

4.- No hi pot haver evangelització sense testimoni. La nostra fe es manifesta en l’esperança i en la caritat. Felicita el dinamisme de les nostres comunitats i elogia l’evident esforç d’acollida a tot tipus de persones dels voluntaris dels equips parroquials. L’atenció delicada als més febles i necessitats: qualifica les visites als malalts d’”extraordinàriament entranyables”. La familiaritat de les comunitats romanesa catòlica i ortodoxa, amb els seus pastors Mn. Adrià i P. Daniel.

5.- Subratllar els reptes que el Bisbe planteja a les nostres comunitats:

  • Establir una pastoral comuna o dialogada amb la Sagrada Família
  • Continuar acollint i acompanyant les Confraries “més enllà de lo territorial”.
  • Economitzar espais i actuar amb visió de futur. Sant Pere, lloc de pregària i culte vivent; el cor de la ciutat.
  • Pastoral d’acostament als allunyats.
  • Discerniment en l’evangelització: no tot val sense més.
  • Continuar donant molta importància a l’Eucaristia del Diumenge: “ser sal i llum”.
  • Treballar en la comunió fraterna a l’Església diocesana: “entre tots i per al bé de tothom”. Estem treballant tots pel mateix; tots anem en el mateix vaixell.

6.- La nostra comunitat està aprenent a confiar només en Déu…

  • fent com si tot depengués de nosaltres, però confiant com si tot depengués de Déu, i
  • fent-nos conscients que portem el tresor de la fe en vasos de terrissa. 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn