Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 febrer 2013
Categoria/es: General

COMIAT DE BENET XVI

“Estimar l’Església significa també tenir la valentia de prendre decisions difícils"

Benet XVI, que demà deixarà de ser Papa, ha dit en el seu comiat públic que en els seu vuit anys de pontificat ha tingut situacions d’alegria, però també "moments difícils", però que sempre s’ha sentit guiat i protegit per Déu. Davant de milers de fidels, el Sant Pare ha explicat: "Hi ha hagut moments en què les aigües estaven molt agitades i que el vent era contrari, com en tota la història de l’Església, i el Senyor semblava que dormia". El Papa ha afegit: "Sempre he sabut, però, que la barca de l’Església no és meva, no és nostra, sinó seva i no la deixa enfonsar. És ell qui la condueix, per descomptat, a través dels homes que ha elegit". Segons el Pontífex, "aquesta és la certesa que ningú pot enfosquir i és per això que el meu cor està ple d’agraïment a Déu".

En el seu discurs, Benet XVI ha dit: "Estimar l’Església significa també tenir la valentia de prendre decisions difícils, tenint sempre present el bé de l’Església i no el d’un mateix". El Pontífex ha assegurat que ha renunciat al papat "en plena llibertat", quan ha notat que les seves forces han disminuït, i no pel seu bé particular "sinó pel bé de l’Església".

Segons el Sant Pare, la seva renúncia no significa que torni a la seva vida privada, ja que quan va acceptar ser papa va decidir "viure per sempre per al Senyor". Benet XVI ha dit en la seva última audiència com a Papa: "No torno a la vida privada, a una vida de viatges, trobades, conferències… No abandono la creu, continuo d’alguna manera amb el Senyor Crucificat. Continuo al seu servei en el recinte de Sant Pere".

A l’audiència hi han assistit fidels de tot el món, així com personalitats polítiques amb les quals Benet XVI ha tingut seguidament una trobada privada a la sala Clementina.

Demà dijous, a partir de les 8 del vespre, s’oficialitzarà la renúncia de Benet XVI, que passarà a ser Papa emèrit i es retirarà a la residència de Castelgandolfo mentre el conclave tria el seu successor. El seu anell del Pescador serà destruït pel camarlenc i se n’hi donarà un altre de diferent.

 

 

Seu vacant

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn