Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 març 2018
Categoria/es: General

CONCERT DE SETMANA SANTA DEDICAT A LA FUNDACIÓ JERICÓ

La nit del divendres de Dolors ha tingut lloc a la Catedral el tradicional Concert de Setmana Santa del Petit Cor. En el març d’aquest concert cada any es dóna a conèixer una entitat caritativa diocesana i enguany la Fundació Jericó ha estat cridada a fer-ho. En el seu nom, Ramon Niubó, vicepresident de la Fundació, ha pronunciat unes paraules recordant “Mossèn Joan Mora, impulsor i ànima de la Fundació Jericó, entitat que va néixer per acollir a les persones amb risc d’exclusió social de la ciutat de Lleida” i d’agraïment als organitzadors del Concert “que han pensat en la Fundació Jericó per ser destinatària del beneficis que puguin derivar-se de la celebració d’aquest concert.”

Niubó també ha indicat els serveis que s’han donat al llarg de l’any 2017: 30.000 esmorzars, 20.000 pernoctacions i 40.000 àpats i, fent-se ressò de la situació de pobresa a la que estan abocats els seus usuaris ha apel·lat a continuar tenint el suport de la societat de Lleida per poder donar continuïtat a la seva tasca. Per això s’han repartit uns tríptics divulgatius dels serveis que promou la Fundació Jericó animant a sumar-se a recolzar-la amb donatius o altres ajuts.

A continuació s’ha iniciat el Concert titulat ‘Com el Cirineu amb Jesús acull-nos amb la teva compassió’. Hi ha participat la mezzosoprano, Marta Infante, interpretant ‘Stabat Mater’ de Vivaldi i la Cantata BWV 29 de J.S. Bach; la soprano Eva Ruiz, el tenor Francesc Rodoreda i el baix Enric Arquimbau, aquest darrer també com a rapsoda. Miquel González ha estat l’organista del concert dirigit per Joaquim Mesalles.

La magnífica interpretació musical ha anat acompanyada de la declamació dels poemes que han inspirat algunes de les peces: el Cant Espiritual, de Joan Maragall, i ‘Stabat Mater’. Igualment, s’han llegit en català els textos de la Cantata de Bach composada per celebrar l’elecció del Consell Municipal de 1731.

Acabat el concert, molt ovacionat per un públic força nombrós, el bisbe Salvador ha tingut paraules d’agraïment per a la Fundació Jericó i per als concertistes que sota la batuta del seu director han “Donat lloança, honor i glòria a Déu, que ha volgut multiplicar en nosaltres el que ens prometé amb la seva bondat.”

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn