Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 octubre 2016
Categoria/es: General

CONCERT EXTRAORDINARI DE L’ESCOLANIA DE MONTSERRAT A L’AUDITORI ENRIC GRANADOS

 Organitzat per la Confraria de Montserrat de Lleida en el 130 aniversari de la fundació i el 70 de la refundació

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, amb ocasió del 135 aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de Montserrat com a patrona de Catalunya i de la fundació de la Confraria (22 d’agost de 1881), així com el 70 aniversari de la seva refundació (1946); ha programat un Concert Extraordinari de l’Escolania de Montserrat.

És la segona vegada que la Confraria organitza un concert amb l’Escolania de Montserrat. Ja l’any 1969 la Junta de la Confraria va manifestar la possibilitat que l’Escolania de la Mare de Déu de Montserrat realitzés un concert a Lleida. El 30 d’abril de 1969 fou la dada escollida per celebrar el concert al Teatre Principal,  en un esdeveniment cultural i religiós molt important aleshores per la ciutat de Lleida.

En aquesta a nova ocasió, el concert de l’Escolania serà dirigit per Llorenç Castelló, amb l’acompanyament al piano de Vicenç Prunés. Tindrà lloc el divendres 28 d’octubre, a les 20´30 hores a l’Auditori Municipal Enric Granados. Al concert assistirà el bisbe de Lleida Mon. Salvador Giménez Valls, acompanyat pel paer en cap, Àngel Ros i altres autoritats, així com el president i junta directiva de la Confraria, organitzadora de l’acte.

El concert porta com a títol “Moreneta en sou…”, en clara referència a un de les cançons de la Moreneta més populars, amb lletra de Mn. Cinto Verdaguer i música d’Àngel Rodamilans: “Moreneta en sou, és que el Sol vos toca, és que us toca el Sol, lo Sol de la Glòria. Moreneta en sou, moreneta i rossa”.

La primera part serà dedicada als mestres de Montserrat amb temes com Germinas Germinabit o el Magníficat i Laudate Pueri, de M. Haydn; l’Agelus Domini, de P. Cassià M. Just; Salver Regina; per cloure amb el Salm 13, de Brahms. La segona part s’ocuparà de la música tradicional catalana, amb temes populars com: Els tres tambors, La gata i el belitre  i el cant dels ocells de Francesc Civil; El testament d’Amèlia, de Manuel Oltra, La nostra dansa, de Josep M. Ruera  i la Font de l’Albera, d’Enric Morera. No faltarà tampoc l’himne a la Patrona, El Virolai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn