Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 juny 2016
Categoria/es: General

CONCERT PER UNA NOVA CASA DE DÉU

“Units en el cant … Units en l’amor” ha estat el lema escollit per al Concert benèfic per recaptar fons per a continuar les obres de l’església ortodoxa. Ha tingut lloc a l’església parroquial de Sant Joan. Hi han participat el Cor Romanés Ortodox Santa Cecília, dirigit per Monika Rosca, el Petit Cor de la Catedral, dirigit per Joaquim Mesalles i amb l’organista Lluís Climent, i el Cor de Cambra Joliu, dirigit per Enric Navàs, i actuant com a organista Lluís Climent. En la primera part han fet una magnífica interpretació de cants per separat, i unint totes les veus en la segona part amb els temes “Hristos a înviat” d’A. Podoleanu; “Cantique de Jean Racines”, de G.Fauré; i “Ubi caritas”, de Taizé, dirigides pels directors delestres corals, respectivament.

Mossèn Joan Mora i Mossèn Joan Ramon Ezquerra han donat suport al concert, organitzat pel Cor Romanès Ortodox a la parròquia de Sant Joan Baptista. S’ha iniciat amb un muntatge audiovisual que donava una visió retrospectiva de la presència de la comunitat romana ortodoxa a Lleida i del procés de construcció de la parròquia ortodoxa, dedicada al Naixement de Sant Joan Baptista.

L’acte també ha comptat amb l’assistència de Josep Maria Forné, director territorial de Benestar Social i Família, Mossèn Jaume Pedrós, rector de la Catedral, i Mn. Carles Sanmartín, delegat de Pastoral Caritativa i Social.

Des de l’any 2006 el local parroquial del Carme acull el culte religiós i les activitats culturals de la comunitat que dirigeix el P. Daniel Simón. Tot i que es troben bé a casa nostra i la seva presència sempre ha estat ocasió d’enfortir els lligams d’estimació i col·laboració mútua, tots entenem que ara és un moment oportú perquè puguin completar la construcció de l’església pròpia situada al Passeig de Ronda núm. 54, on hi havia ubicada l’antiga comissaria de la Policia Nacional.

Aquest ha estat un pas més perquè Lleida tingui ‘una nova Casa de Déu’. Tant de bo que puguem veure l’església acabada ben aviat.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn