Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 gener 2020
Categoria/es: General

CONFIRMACIONS AL CARME

El Bisbe Salvador Giménez Valls ha confirmat en la fe a la parròquia de la Mare de Déu del Carme un grup de vint-i-quatre joves. Un grup de dotze joves i una adulta, nou dels quals s’havien preparat a la parròquia del Carme. “Després d’aquest procés de reflexió i de viure amb més consciència la fe, volen refermar i dur a la plenitud el camí que van iniciar amb el Baptisme.”

La Missa ha estat presidida pel Bisbe Salvador i concelebrada per Mn. Jaume, Mn. Joan Ramon i Mn. Joaquín Blas. Els Bisbe, que ja coneixia el grup que l’havien visitat el divendres anterior a la confirmació, els ha cridat pel seu nom per marcar “la diferenciació de cadascú amb la seva història, el seu present i les seves esperances.” ·Ja en l’homilia ha explicat el sentit de la Paraula de Déu proclamada: “Ens hem d’alegrar de la presència del Senyor ressuscitat perquè en ella ens presenta els sagraments. Com els apòstols, hem d’aprendre a confiar en el Senyor i adorar-lo“.

El Bisbe també ha explicat el sagrament de la Confirmació tot demanant-los que “intensifiqueu la vostra fe en Jesús i sigueu autèntics testimonis, expressant en la vostra vida, amb paraules i amb fets que el centre de la vostra vida és Jesucrist.” Els hi ha donat quatre pautes per a trobar en Jesús la força de la vida cristiana: conèixer les coses de Crist, resar, celebrar la Missa, i demanar al Senyor ‘Ajuda’ns a créixer i a viure amb fidelitat el testimoni de Crist’. El Bisbe també ha agraït als pares, padrins i catequistes tota la seva dedicació per adreçar-los en el seguiment de Jesucrist i els ha recomanat que no deixin mai d’acompanyar-los en aquest procés.

A continuació ha arribat el gran moment de la Confirmació amb la imposició de mans demanant que l’Esperit Sant i la crismació amb el regal personal de l’Esperit Sant: “Que Déu us ajudi en l’actuació diària i que quan deixeu la catequesi no us oblideu de ser cristians.”

Tota la celebració ha estat viscuda intensament pels confirmands que han participat amb les monicions, pregàries i les ofrenes… Els feligresos també han viscut intensament la celebració amb la pregària i els cants del Grup hondureny.

En nom de tots els confirmats dos joves han agraït a tots els qui els havien acompanyat en la preparació del sagrament: “Després de tant esperar aquest dia, avui el nostre cor està ple d’alegria perquè Déu ha estat gran amb nosaltres en donar-nos el do del seu Esperit. En aquest moment de tantes emocions volem dir, a Déu i a totes les persones que ens han acompanyat en la fe durant tota la vida, GRÀCIES, moltes gràcies!” Tots han rebut l’evangeli de Sant Lluc i un ram de flors com a record.

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn