Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

8 març 2022
Categoria/es: Espiritualitat

CONGRÉS “DOCTORES DE L’ESGLÉSIA I PATRONES D’EUROPA”

La Universitat Catòlica d’Àvila (UCAV), amb la col·laboració de la Pontifícia Universitat Urbaniana i l’Institut d’Estudis Superiors sobre la Dona del Pontifici Ateneu Regina Apostolorum de Roma han organitzat un Congrés internacional titulat “Doctores de l’Església i Patrones d’Europa” que ha tingut lloc els dies 7 i 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. El Congrés ha tractat les vides inspiradores de Teresa Beneta de la Creu (Edith Stein), Brígida de Suècia, Caterina de Sena, Teresa de Jesús, Teresina de Lisieux i Hildegarda de Bingen.

A la vegada s’ha commemorat el recent 50è aniversari del doctorat de Caterina de Sena i de Teresa de Jesús (1970), a més dels quatre-cents anys de la canonització de la Santa d’Àvila (12 de març de 1622), juntament amb el 25è aniversari del doctorat de Teresina de Lisieux (1997) i el desè de Hildegarda de Bingen (2012).

A aquest grup de dones doctores de l’Església, se li sumen las Patrones d’Europa proclamades per Joan Pau II el 1999, Teresa Beneta de la Creu (Edith Stein), Brígida de Suècia i la ja esmentada Caterina de Sena.

Un dels objectius principals de la iniciativa ha estat destacar l’exemple emblemàtic de tantes dones que han marcat la història de l’Església i d’Europa, a fi de donar un nou impuls davant els nombrosos desafiaments que caracteritzen el món d’avui. El Congrés ha fet incidència en el missatge d’aquestes santes que ofereix llum i esperança a les principals qüestions sobre la dona. D’altra banda, ha presentat l’actualitat de les seves obres, destacant aquells elements que poden inspirar la pastoral de l’Església en un futur proper.

Aquest Congrés Internacional també ha tingut una finalitat social i caritativa: les quotes d’inscripció, juntament amb altres donatius voluntaris, s’han destinat a benefici de projectes d’alfabetització i formació juvenil al Líban.

Las ponències s’han pronunciat en espanyol i italià i amb traducció simultània a l’espanyol, italià, anglès i francès. S’ha pogut seguir presencialment, d’acord amb les mesures de restricció de la pandèmia i, també, en la modalitat online.

Enllaços de les ponències pronunciades o bé amb traducció simultània a l’espanyol:

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn