Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

10 juny 2012
Categoria/es: General

CORPUS CHRISTI A LA SEU VELLA

La solemnitat del Corpus Christi ha recuperat, enguany, l’incomparable marc de la Seu Vella. Allí s’han aplegat a mitja tarda molts lleidatans que volien participar d’aquesta festa singular de l’Església que rememora la institució de l’Eucaristia, el cim de la vida cristiana. Molts nens i nenes han acudit donant resposta positiva a la carta del Bisbe, Mons. Joan Piris, on els felicitava per la seva Primera Comunió i els convidava a participar en aquesta celebració diocesana. També hi ha participat l’alcalde de Lleida, Sr. Àngel Ros, la Sra. Montse Parra i altres regidors

En l’homilia, el senyor Bisbe ens ha recordat que la “comunió” és el signe d’identitat dels cristians. L’Eucaristia és el pa partit i compartit; hem de celebrar-la no només junts, sinó units en Jesucrist. Aquesta unió es manifesta en la contemplació de l’amor del Pare i en el servei generós als germans. Comunió i contemplació no es poden separar. Celebració i adoració són complementaris. La processó és una manifestació de la nostra fe. A través del conte “L’oasi de Yumbé” ens ha fet prendre consciència a petits i grans del valor del servei que podem fer tots els cristians per a fer possible el Regne de Déu a la terra.

Durant l’ofertori els nens i nenes de primera comunió han rebut una creu de mans del seu arxiprest. Acabada la Missa s’ha iniciat la processó presidida pel Santíssim Sagrament, amb la custòdia de plata del segle XIX, del Tresor de la Catedral Nova, sota pal•li, que duien en andes un grup de mossens. El seguici, precedit per un bon grup d’escolans de la parròquia del Carme, ha avançat pel claustre i la Porta dels Apòstols fins a l’esplanada de darrere de l’absis de la basílica. Amb la benedicció del Sant Sagrament als fidels presents i a la ciutat s’ha acabat un acte solemne, senzill i devot que ben segur ha plagut a Nostre Senyor.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn