Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 juny 2018
Categoria/es: General

CURS DE RENOVACIÓ PARROQUIAL

L’arxiprestat Seu Vella, de la diòcesi de Lleida, va organitzar durant els mesos de gener a juny d’enguany, sis sessions formatives adreçades als sacerdots i laics de les parròquies que el componen, per tal de formar un equip interparroquial en clau de renovació evangelitzadora.

Dues d’aquestes sessions, que us resumim en aquest article, les va impartir el Dr. Laureano Sánchez, pedagog i professor de l’IREL, on és responsable de la formació d’animadors de comunitat i agents de pastoral.

A la primera xerrada es va referir, seguint la línia de renovació reeixida del P. James Mallon en la seva parròquia al Canadà, a tot allò que constitueix els fonaments de la comunitat i que hem de tenir en compte si volem transformar una parròquia de manteniment en una parròquia renovada i evangelitzadora.

Va parlar detalladament de la necessitat de tenir clar, quina és la missió de l’Església, que és la d’evangelitzar (Mc 28,19-20), i també de la necessitat de no «balconear» (veure, però no fer res) i per descomptat, a la vista del panorama actual i futur, implicar-se en aquesta tasca de renovació. «Hem d’adquirir prèviament, un bon nivell de conversió personal, pastoral i una formació adequada. D’aquesta manera és possible que ens convertim en referents positius i segurament en acompanyants» va afirmar el formador. Va passar després a parlar de la importància dels 10 punts comuns que, segons James Mallon, es donen i desenvolupen en el què aquest sacerdot anomena «parròquies sanes» i que són necessaris tenir-los en compte i treballar-los a la comunitat si volem renovar veritablement la nostra parròquia.

En la segona sessió, el Sr. Laureano Sánchez va explicar el procés que s’hauria de seguir, per fer-ho mitjançant la implementació d’un senzill i bàsic pla. Va explicar molt pedagògicament i detallada, el procés per a què tot el què hem exposat anteriorment formi part d’una comunitat somiada i renovada. Aquest procés implicaria un pla bàsic d’actuació, que no hauria d’implementar-se, sense que els seus impulsors haguessin rebut prèviament, una formació adequada, així com, qui ha de prendre la decisió de renovar sigui el líder (rector) i ho faci amb passió, des del dolor del panorama i el convenciment de poder fer-ho. Només en aquestes condicions val la pena iniciar un procés renovador d’aquestes característiques.

Va acabar la intervenció, utilitzant paraules del papa Francesc, animant a no «procrastinar», és a dir, a no deixar passar el temps perquè altres ho facin o simplement no es faci, i sí, «primerear» o sigui començar ja a treballar.

En acabar la sisena i darrera sessió, els participants van fer una avaluació positiva del curs i es van mostrar interessats en participar en la formació que continuarà durant el curs 2018-2019.

Equip de comunicació del curs en clau de renovació evangelitzadora

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn