Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 maig 2015
Categoria/es: General

DIA DE LA MADRE

 

El Dia de la Mare o Dia de les Mares és una festivitat que se celebra en honor a les mares de tot el món, en diferents dates segons el país. Al nostre la celebrem el primer dia de maig. L’Església la celebra el dia 8 de desembre, en la Solemnitat de la Immaculada Concepció.

La comunitat llatinoamericana integrada a la parròquia del Carme ja fa uns anys que fa coincidir la celebració del “Dia de la Madre” en un dels darrers diumenges de maig. La festa la prepara un grup llatí –majorment bolivians- que hi posa tota la seva habilitat i experiència. Dolly, a més de portar la iniciativa i tot l’interès i dedicació perquè no hi falti cap detall, ha fet la presentació de les actuacions i, amb la col·laboració de les seves filles Selene i Xenia ha fet possible el bon desenvolupament del sorteig en el que hi participen totes les mares.

Els regals més vistosos els han aconseguit unes quantes mares afortunades amb els números premiats, però totes han tingut algun obsequi. Els més valuosos han estat els que han arribat al cor de les mares que han rebut expressions d’afecte dels seus fills, o esposes per part dels seus marits. Aquests regals no tenen preu!

Mossèn Joan també s’hi ha fet present i ha tingut unes paraules molt elogioses respecte la figura de la mare a llar, la seva gran missió per a donar caliu, amor, alegria i pau. I ha recordat el gran model que totes les mares tenim en Maria, la Mare de Déu. Yanira ha cantat la cançó “Una madre no se cansa de esperar”, que dóna un missatge nostàlgic i esperançador alhora.

A més d’actuacions musicals, balls i mols obsequis hi ha hagut molta animació. Famílies amb membres de diferents generacions i de diferents països han assegurat també un bon sopar amb els seus àpats cuinats que han compartit al final de la celebració, amb balls oberts a la participació de tothom.  

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn