Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

14 febrer 2018
Categoria/es: General

DIMECRES DE CENDRA: INICI DE LA QUARESMA RECORDANT MOSSÈN JOAN

Dimecres de Cendra molts feligresos de la nostra comunitat hem participat en alguna de les eucaristies del dia per a iniciar degudament la Quaresma. Al peu de l’altar hi havia la Mare de Déu de Tragó i la foto de Mossèn Joan guarnida amb les corones i centres de flors de la seva recent mort. Tot indicant que es tractava d’una Quaresma especial per a tots nosaltres, justament després de la seva mort.

“La Quaresma és sempre actual. És un nou impuls per avançar pel camí de Jesús. Hem d’aprofitar els canals de la gràcia i la Paraula de Déu, la Missa, els sagraments, l’oració, la caritat exquisida amb tots els que ens envolten, creient fermament que l’altre és superior a mi i jo estic al seu servei.” Amb aquestes paraules, Mossèn Joan Ramon ha explicat el sentit del temps de conversió.

“Jesús enlairat entre el cel i la terra és l’arc de Sant Martí, marca la bondat de Déu i la seva bondat i misericòrdia, perquè hem estat redimits per Jesucrist”, ha afegit, i referint-se a l’estimat Mossèn Joan, traspassat només quatre dies abans, ha destacat: ”Mossèn Joan ha volgut ser per la parròquia un arc de Sant Martí per a unir-nos a Jesús … «Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure; era foraster, i em vau acollir; anava despullat, i em vau vestir; estava malalt, i em vau visitar; era a la presó, i vinguéreu a veure’m.» (Mt 25, 31-46) és com una biografia de Mossèn Joan i a ell Déu segur que ja l’ha acollit al cel i la Mare de Déu del Castell ja li ha donat una gran abraçada”.

Mossèn Joan Ramon ha abundat en el sentit cristià del temps de Quaresma, tal com diu el Papa Francesc en el seu Missatge i, amb emoció, ha recordat que “Mossèn Joan ho ha donat tot i s’ha endut al cel tot l’amor que ha vessat per nosaltres.”

Amb el propòsit de procurar la nostra conversió de cor durant aquesta Quaresma ens hem disposat a rebre la Imposició del la Cendra, sabent que el Senyor ens anima a fer petits passos per anar descobrint on es troben la bellesa, la bondat i la felicitat: “Convertiu-vos i creieu en l’evangeli”. Tant de bo sapiguem aprofitar aquesta Quaresma com un temps de gràcia i de renovació personal i comunitària.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn