Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 juny 2016
Categoria/es: General

DINAR SOLIDARI PER JERICÓ

La Fundació Jericó ha promogut un dinar solidari a la Fonda del Nastasi, en agraïment als voluntaris i proveïdors que li donen suport. La iniciativa ha estat organitzada per TAHULL & tahull i Antonieta Marbá, aplegant unes cent quaranta persones, entre voluntaris i col·laboradors. El bisbe Salvador Giménez, el tinent d’alcalde Joan Gómez, el diputat Paco Sardà i diversos regidors de la Paeria també s’hi han fet presents per donar suport a la tasca solidària de Jericó. La Fundació ha estat representada per Mn. Joan Mora, Mn. Joan Ramon Ezquerra, Montse Segon, presidenta; Ramon Niubó, vicepresident, i Jaume Josa, secretari.

Antoni Tahull ha fet la presentació de l’acte i ha cedit la paraula a la junta directiva de Jericó. Tot al·ludint a la paràbola del Bon Samarità que inspira la Fundació, han fet incidència en l’hostaler que continua l’atenció de l’home assaltat pels bandolers. De la mateixa manera, la Fundació necessita de tots els qui vulguin implicar-se a continuar el projecte solidari iniciat per Mossèn Joan i els seus col·laboradors més directes.

Durant la sobretaula, Mossèn Joan ha presentat les autoritats que amb la seva assistència a l’acte donaven el seu suport a la Fundació Jericó. La seva presència ha estat molt celebrada, estant encara en vies de recuperació de la seva malaltia. Ha iniciat la seva intervenció agraint la medalla d’or de la ciutat que el consistori li havia concedit, i expressant la seva petitesa al costat de tots els voluntaris que en el dia a dia fan realitat el projecte solidari: “Tot funciona gràcies a ells”, ha dit. “Al cor de tots els voluntaris hi ha una fibra solidària. No hi cap en el nostre llenguatge la rutina, el cansament… per nosaltres els qui estan al carrer tenen un cor que demana la nostra atenció”.

Mossèn Joan s’ha referit també al moment en què van fer-se la reflexió al voltant de la realitat de les persones sense llar: “Podem donar una resposta a aquest problema? Creiem que si. Doncs si no ho féssim pecaríem d’omissió. Aquest no és el cas dels voluntaris i proveïdors de la Fundació Jericó que, a més de donar resposta al problema del col·lectiu més vulnerable de la nostra ciutat ho fem amb alegria i confiança.”

A continuació han intervingut els representants institucionals, Paco Cerdà i Joan Gómez, que han valorat la gran aportació solidària que Jericó fa a la nostra ciutat. El Bisbe Salvador ha confessat sentir una gran admiració per Mossèn Joan i, contradient les seves paraules, ha dit que sense ell la Fundació Jericó no existiria.

La junta directiva de Jericó i els polítics que han participat en el dinar solidari han rebut una icona del Bon Samarità representativa de la Fundació Jericó. També s’ha fet un sorteig d’obsequis per als assistents.

L’organització ha estat immillorable, el menú exquisit, el servei impecable i l’ambient molt acollidor. Tot al servei de tributar un merescut reconeixement als qui dia a dia fan possible que la ciutat de Lleida sigui més solidària, més humana i més justa. I, també, procurant que el servei de donar-se al germà necessitat prengui més fermesa i entusiasme en la vida de més persones.

Gràcies a tots! 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn