Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 octubre 2016
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DE L SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Diumenge 31 ordinari

 

L’evangeli d’avui és especialment una prova de l’amor de Jesús per tothom i especialment pel pecador. Pàgines encoratjadores de l’evangeli…. Déu ric en misericòrdia: el cognom del nostre Déu i Pare.

Tots tenim un nom i uns cognoms, que revelen la nostra identitat.

També Déu té un nom: Pare. I un cognom: misericordiós. Ja això sol ens hauria d’omplir de goig, de serenitat.

Perquè és Pare…… Diu un cant:

No has comptat mai les estrelles, quan la nit estén el vel? Elles fan les nits més belles, quan llueixen en el cel. Déu els va donar la vida i l’esclat. Déu és qui fixà el curs del seu pas. Sap el nom de totes elles i no les oblida pas. No has comptat mai les roselles, quan les bressa el ventijol? Lluminoses i vermelles, sota el bes d’un raig de sol. Déu els va donar l’escaient vestit. Déu les va pintar de vermell bonic. Sap el nom de totes elles i no les oblida pas.

Déu és així el primer i més gran ecologista. Però el cant segueix:

No sabies que a la terra tots els homes som germans? Perquè dins les nostres venes corre la mateixa sang. Déu ens coneix a tots i ens estima tots. Déu ens guarda tots. Déu ens nodreix tots. Sap el nom de tots els homes i no els oblida pas.

Ens ha fet fills… Som cada u de nosaltres la nineta dels seus ulls. Nens, joves i grans... visqueu sempre contents. Déu té un nom: és Pare.

I un cognom: Misericordiós

Per això mostra Jesús una predilecció especial pels pecadors. Un Pare no es resigna a perdre cap fill. Si alguna vegada algú creu que Déu el rebutja pels pecats que hagi fet… pensi que encara l’estima més… perquè més ho necessita.

Zaqueu, de l’evangeli d’avui, n’és un exemple.

  • Jesús l’estima. Zaqueu vol veure Jesús. Però Jesús… encara ho vol més. Es convida a casa seva… sabent el que això pot portar: crítiques dels fariseus “va a casa d’un pecador” …
  • Però Jesús porta la salvació. I aquell home necessita ser salvat. Jesús ha vingut a salvar els pecadors, no els justos. El cognom de Déu és "misericordiós".

Aprenguem dues lliçons:

  • No desconfiem mai de la bondat de Déu: que ho és immensament, de bo.
  • Però atenció: El cognom passa de pares a fills: Si el cognom de Déu és…"misericordiós", quin haurà de ser el nostre? El mateix.
  • Que la bondat, la comprensió, el respecte, la misericòrdia sigui el nostre estil, com a fills d’un Pare que és ric en misericòrdia.

 

Que la bondat i la misericòrdia sigui el nostre estil, com a fills d’un Pare que és ric en misericòrdia.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn