Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 abril 2012
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Homilia 2n diumenge de Pasqua

Reflexió: Si no veig, no crec

1.- Jesús ressuscitat inicia els diumenges en la comunitat cristiana.
El missatge d’aquest segon diumenge de Pasqua és sobretot com un ressò del dia de la resurrecció; el vuitè dia. I des d’aleshores, aquesta presència de Jesús no s’ha deixat de produir setmana rere setmana. Cada diumenge de l’any és com aquest segon diumenge: Jesús ressuscitat entra enmig de la comunitat, ens parla i ens comunica el seu esperit, al redós de la taula.

2.- Els apòstols donaven testimoni de la resurrecció del Senyor Jesús amb molt valor.
Avui escoltem el testimoni de Tomàs.
Aquest anunci es pot rebutjar o acollir. L’acollida es diu fe.
Vegem, per contrast, la manca de fe de Tomàs. Ells li digueren: «Hem vist el Senyor.» Però ell els contestà: «Si no veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no crec.»
Al final Jesús li dirà: «Porta el dit, aquí tens les mans; porta la mà i fica-me-la al costat, i no siguis incrèdul, sinó creient.» Tomàs li respongué: «Senyor meu i Déu meu!» Jesús li diu: «¿Perquè m’has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist.»

Creure en Jesús, no és solament creure que Déu existeix, sinó creure que ell ens estima; experimentar que Déu és present ala nostra vida. Adonar-nos que Déu passa per la nostra vida. També a nosaltres el Senyor ens recorda el que va dir a Tomàs: “no siguis tan incrèdul; siguis creient”

3.- Diumenge de la Divina Misericòrdia
Juntament amb la fe, ens obrim a l’amor misericordiós de Déu. Avui l’Església recalca que Déu és Amor Misericordiós. És el diumenge de la Divina Misericòrdia:

‘Enaltiu el Senyor: Que n’és de bo, perdura eternament el seu amor’. (Salm).

Aquest Amor Misericordiós Déu te l’ofereix en concret: a tu, avui, aquí.

Com es rep l’Amor de Déu?

  • Abans de res cal l’anunci, el testimoni, que ens ho doni a conèixer: “Els apòstols donaven testimoni de la resurrecció del Senyor Jesús amb molt valor.”
  • Al primer que li van donar testimoni va ser a Tomàs. Aquest anunci es pot rebutjar o es pot acollir. A aquest acolliment se’n diu fe.

Continuem encara una mica més en el tema de la Divina misericòrdia. La vida de fe genera esperança. Us ofereixo algunes paraules de les que Jesús va dir a Santa Faustina, en les seves revelacions sobre la Divina Misericòrdia:
"La meva Misericòrdia és més gran que totes les misèries de la teva ànima i les del món sencer. Per la teva ànima vaig baixar del Cel a la terra, i em vaig deixar clavar a la Creu ". “Aquesta vida és el Temps de la Misericòrdia…"

Jesús digué a Sor Faustina: "Pinta un quadre segons m’estàs veient, amb la invocació:" JESÚS, confio en tu". Vull que es veneri al món sencer. Els dos raigs que surten del meu Cor signifiquen la Sang i l’Aigua que van brollar del meu Sacrifici en la Creu. El pàl•lid significa l’Aigua, que purifica les ànimes. El vermell, la Sang que els dóna la vida.”

4.- Pregària:
Déu de misericòrdia infinita, feu créixer en nosaltres els dons de la vostra gràcia, perquè comprenguem millor la inestimable riquesa del baptisme que ens ha purificat i de la sang que ens ha redimit.

Senyor meu i Déu meu. Tu obres les portes de la meva ànima.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn