Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 setembre 2012
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Homilia 23è diumenge ordinari


Reflexió: “Obre’t”

0bre’t.- L’evangeli ens parla d’un sord que no sabia parlar. Es tracta d’una persona de poca comunicació, aïllada i quasi desconnectada del seu entorn. Fins i tot podríem dir que aquesta sordesa ens podria equiparà amb un cor dur.

1.- Tancats a la Paraula de Déu?

Els qui ja som d’edat potser recordem que a la cerimònia baptismal dels nostres temps hi havia un ritus que es deia “l’effata”, que vol dir. “Obre’t”. Mentre es repetia els gest de Jesús en la curació d’avui, ungint les oïdes del catecumen, se’ns invitava a destapar la nostra oïda interior i d’obrir-nos a la veritat de Déu. Oberts a la Paraula divina millorem la nostra manera de comunicar-nos als altres. I parlarem “perfectament”; amb les paraules adients i que porten vida i joia; paraules pacificadores i plenes de càrrega amorosa. Paraules que penetraran en el cor d’aquells que ens escolten. Comunitat que no estan escolten la Bona Nova de Jesús, i ,a amés a més, la comuniquen malament. Ens podríem preguntar: Per què hi ha tants sermons on es prediquen grans veritats i es proclamen missatges positius i no toquen el cor de les persones?

2.- Tancats als germans?

M’estic obrint o em mantinc tancat?
Hi ha diàleg entre nosaltres?
Comuniquem xafarderia, paraules sorolloses i buides o mantenim un diàleg obert que fomenta la veritat, la unió i l’estimació?
Sinceritat i cordialitat, els dos pilars del autèntic diàleg.
El diàleg essencial l’hem d’aprendre del diàleg de Déu amb la Humanitat, del diàleg de Déu amb nosaltres i que es realitza en Crist i en l’interior de la persona, en el sagrari de la consciència: la pregària. Escoltar i parlar a Déu. La pregària és la que enriqueix el nostre diàleg amb el germans.

3.- Pregària:

Senyor, obriu les nostres oïdes a la vostra Paraula.
Solteu nostra llengua de muts que no us parlen ni parlen als altres de les vostres meravelles;
Toqueu-nos amb el dit creador del vostre Esperit i renoveu-nos en la fe del nostre baptisme. Així serem homes nous que amb la vida i els llavis us confessin a Vós com Salvador i edifiquin un món nou.


Obre’m les oides des de dins.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn