Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

14 desembre 2013
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 

 

 

 

Diumenge tercer d’Advent – cicle A

 

 

Enmig de l’Advent, el diumenge de l’alegria.

  • Tot l’Advent és alegria, espera confiada de la vinguda de Jesús, que porta la salvació. Avui especialment, Déu vol que estiguem contents. Nosaltres ho necessitem i el món ho espera de nosaltres. I és que hi ha motiu: El Senyor és a prop.
  • Sant Pau, des de la presó, ens dirà: "Viviu sempre contents, us ho repeteixo, estigueu contents.”
  • A la pregària d’avui hem dit: “Concediu-nos, Senyor, d’arribar amb alegria a les festes del Nadal, i celebrar-les amb alegria desbordant”.
  • Recordem en la primera lectura d’Isaïes: Sigueu valents, no tingueu por! Aquí teniu el vostre Déu, és ell mateix qui us ve a salvar. Llavors es desclouran els ulls dels cecs i les orelles dels sords s’obriran; llavors el coix saltarà com un cérvol i la llengua del mut cridarà de goig. Tornaran els qui el Senyor ha rescatat, entraran a Sió cridant de goig i fugiran les penes i els gemecs.
  • Al salm responsorial hem cantat: El Senyor dóna la vista als cecs, el Senyor redreça els vençuts. El Senyor estima els justos; el Senyor guarda els forasters.
  • I a l’evangeli, Jesús dóna com a signe i com a fruits de la seva vinguda: “Els cecs hi veuen, els invàlids caminen, els leprosos queden purs, els sords hi senten, els morts ressusciten, els desvalguts senten l’anunci de la bona nova.”

Estiguem, doncs, contents.

  •  Un cristià que viu amb coherència la seva fe, no pot deixar d’estar content sempre, fins i tot enmig de les dificultats que, per altra banda, Déu no li estalvia.
  • El cristià sap que Déu és Pare, que tot ho ordena per al seu bé, que Jesús ve a salvar, a curar, a donar la vida, a estimar. El cristià sap que el món, creat per Déu, és la seva casa; que tots els homes i dones del món, són la seva família. Sap que les dificultats més grans de la vida no són res comparades amb la glòria que ens espera.
  • Per al cristià, tot, i sempre, és motiu d’alegria.

Deixem-nos, doncs, envair per aquesta convicció i per aquest sentiment. Plens de joia, escamparem aquesta joia al nostre voltant.

Que l’Eucaristia que ara celebrarem, presència real de Jesús, el Salvador, enmig de nosaltres, ens ompli d’aquesta alegria i ens en faci portadors als nostres germans.

 

Prepareu el camí!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn