Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 gener 2014
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Diumenge 2n de Nadal –cicle A

Tornem al misteri de Nadal

1.- Introducció

Ressona encara entre nosaltres la Bona Notícia: “Ens ha nascut el Crist: Veniu, Adorem-lo”. És la resposta definitiva als anhels i inquietuds, ens dóna el sentit de la vida i es una resposta que asserena els nostres interrogants i els nostres sofriments. El nostre món té moltes ocupacions i problemes i no deixa gaire espai per a la reflexió, per al silenci, per a Déu. Fem silenci nosaltres, per copsar el misteri de Déu. Ell se’ns ha fet proper. Fem-nos nosaltres propers a Déu. Tots en sortirem guanyant.

2.- Nadal: els evangelis ens expliquen com es aquest Déu fet home.

La gràcia i la plenitud ens han vingut per Crist; ja no podem viure com si Déu ja no fos entre nosaltres; ja no podem fer el sord a Déu.

3.- Jesús és:

  • LLUM, QUE ENS FA DESCOBRIR LA NOSTRA DIGNITAT DE FILLS DE DÉU

Que ens retorna la confiança i ens fa descobrir que mai no estem sols, que estem dessota la mirada protectora de Déu.

Hem de ser petites llums “llumenetes”, persones que estimen, que donen la mà, que són conciliadores, que porten l’alegria i l’Esperança. Jesús és la gran llum; nosaltres l’hem de reflectir en la nostra vida.

  • LA VIDA

Tenim dues menes de vida: la corporal i la de l’esperit. I aquesta, si no la rebutgem, no mor mai. Al contrari, sempre va creixent. Cada cop que estimo, m’omplo de Déu, em vitalitzo. Fins el dia en que entrarem a la vida en plenitud.

La força ens ve de Jesucrist. Nosaltres som sarments units al “Cep” d’on ens arriba la saba vivificant: “De l’abundància de la seva plenitud, tots nosaltres n’hem rebut gràcia sobre gràcia”.

  • LA PROXIMITAT

Déu ve a plantar la seva tenda enmig del seu poble. No és presència circumstancial; ha vingut a viure amb nosaltres, s’ha fet home.

En som conscients? “Ha vingut a casa seva, però el seus no l’han acollit”.

El drama: Tant esforç per part de Déu i tant tancament i tanta inconsciència per part de l’home. No sabem el que rebutgem. “a tots els qui l’han rebut, als qui creuen en el seu nom”, els concedeix poder ser fills de Déu”.

4.- Pregària: Demanem, doncs, a Déu “que ens concedeixi una comprensió més profunda, perquè comprenguem de veritat qui és Ell”. (St. Pau)

El cel acampa entre nosaltres.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn