Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 gener 2014
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Diumenge 3 Ordinari – cicle A

Cada Eucaristia és una celebració. Què celebrem? L’amor immens de Déu, que ens ha enviat el seu Fill per donar la vida per nosaltres, morir a la creu i ressuscitar. L’amor de Déu que ens ha portat la salvació.

Aquesta és la Bona Nova.

  • Aquest és l’anunci joiós per a tots els temps, per a totes els homes i dones del món.
  • Aquest era el tema dels apòstols: dels primers i els de tots els temps: Déu ens estima; Crist ens ha salvat.
  • És l’anunci dels missioners. És l’anunci dels catequistes.
  • És l’únic que han de predicar els mossens: Déu t’estima. Crist t’ha salvat.

Per això: un nen, un jove, una persona que sent aquest anunci, que el compren, que se’n deixa captivar… ho té tot fet. No hi ha res més sòlid, més profund, més dens i més savi que aquest anunci. El papa Francesc ho expressa així: “Jesucrist t’estima, va donar la vida per salvar-te, i ara està viu, al teu costat, cada dia, per il•luminar-te, per enfortir-te, per alliberar-te”.

Després vindrà la catequesi, la predicació, la formació cristiana. Tot té la missió d’explicar aquest anunci, d’aprofundir-lo, de treure’n conseqüències, d’ajudar-nos a que la nostra vida sigui coherent amb aquest anunci. Però l’anunci serà sempre el més fonamental.

Es parlarà de “nova evangelització”; perquè ens caldrà renovar el llenguatge, els mètodes, etc…, però l’anunci no pot canviar. “Jesucrist t’estima, va donar la vida per salvar-te, i ara està viu, al teu costat, cada dia, per il•luminar-te, per enfortir-te, per alliberar-te”.

És aquest anunci el que respon a l’anhel més profund del nostre cor. I aquest anunci és per a tothom.

Avui el profeta Isaïes parla d’uns pobles pagans: “El poble que avançava a les fosques ha vist una gran llum, una llum resplendeix per als qui vivien al país tenebrós. Els heu omplert de goig, d’una alegria immensa.” Per això Jesús anà a Cafarnaum, com ens diu l’evangeli, perquè escoltés l’anunci aquell poble que vivia a les fosques.

Quin és aquest poble? Quina és aquesta llum? Què és el que els ha omplert d’alegria immensa? Aquest poble és la humanitat. Aquesta llum és Crist. És ell qui ens omple d’immensa alegria.

Germans i germanes: Escoltem l’anunci. Un dia i un altre. Deixem-nos amarar per l’amor del Crist, el millor amic. Deixem que ens penetri l’alegria de la salvació que ens porta. Hem cantat avui: El Senyor m’il•lumina i em salva, qui em pot fer por? El Senyor és el mur que protegeix la meva vida, qui em pot esfereir?

N’estic cert, fruiré en la vida eterna de la bondat que em té el Senyor. Sigues valent! Que el teu cor no defalleixi. Espera en el Senyor!

Fem nostre aquest anunci, que és el que més desitja el nostre cor. I encomanem-lo a tothom, perquè tothom, ni que no en sigui conscient, és l’anunci que espera.

Celebrem l’Eucaristia. L’Eucaristia ens fa present aquest Crist, que és la nostra llum, la nostra alegria, la nostra salvació.

Sortim a pescar que molts s’ofeguen!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn