Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 desembre 2014
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Diumenge quart d’Advent – cicle B

Amb una narració senzilla, l’evangelista sant Lluc, ens ha proclamat una de les pàgines més profundes i més tendres de l’evangeli: l’anunci de l’arcàngel Gabriel a una noia de Natzaret, Maria, proposant-li el pla de Déu, que acceptés ser la mare de Jesús. Un designi, ens dirà sant Pau, amagat en el silenci dels segles, però que ara ha sortit a la llum: Déu ha vingut a salvar-nos fent-se un de nosaltres.

La figura protagonista d’aquest diumenge és Maria. Es tracta de mirar-la, contemplar-la, admirar-la. I, sobretot, imitar-la. Imitar les seves actituds.

Les actituds que hem de copiar de Maria són: la seva netedat de cor i la seva disponibilitat.

a) La seva netedat de cor: Recordem la festa de la Immaculada. Plena de gràcia; el Senyor és amb tu… Ella és tota neta, tota bella. Ella ha de ser nostra mare i model en aquest aspecte precisament en aquesta setmana abans de Nadal. Tenir el cor net de pecat és: “Preparar el camí al Senyor”.

b) La seva disponibilitat: Maria manifesta la disponibilitat de qui s’ofereix a Déu totalment, sense posar condicions, acceptant perfectament als seus plans. És aquesta l’actitud més lògica i més noble. “Faci’s en mi segons la vostra Paraula”. Si nosaltres volem rebre de debò Crist, cal que tinguem aquesta actitud: Fes de mi, Senyor, el que tu vulguis. Sóc aquí, Senyor.

Si imitem aquestes dues actituds de la Verge Maria, prepararem molt bé el Nadal que s’acosta.

Netegem el nostre cor. La paraula clau de l’advent és: convertiu-vos: Fem tots abans del Nadal un bon examen de consciència i una bona confessió. Sí, una bona confessió. Potser ho tenim descuidat. És per això que ho necessitem més. Una bona confessió. Podeu fer-la on us convingui.

(Aquí, a la parròquia, com està posat en el programa, tindreu oportunitat de confessar-vos el dimarts, dia 23, de 6 a 8 del vespre. Hi haurà a disposició algun altre mossèn).

Fem-nos disponibles a Déu i als germans. Disponibles per a Déu mitjançant la nostra disponibilitat amb els qui sofreixen. En aquests dies del Nadal, siguem generosos. Déu ens ho ha donat tot. Visquem per als altres, especialment per als qui més ho necessiten. Això és el més essencial per viure el Nadal: Viure per als altres: Roba, joguines, menjar, diners… La crisi pot ser providencial per fer-nos més austers i més generosos.

 

Visquem amb un cor net i generós, com Maria

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn