Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 abril 2015
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Homilia del 3r diumenge de Pasqua

 

La Paraula de Déu en el Temps de Pasqua ens ofereix pensaments profunds i joiosos. Jesús, també sant Pere, interpreten la mort de Jesús -que semblava un fracàs, una desventura.

 

El Messies havia de patir –diuen- Convenia, diu en altra ocasió. Era una decisió de Déu: Havia decidit el seu destí.

  •  Déu Pare, des de tota l’eternitat
  • mogut pel seu immens amor,
  • ha estimat tant el món,que li ha enviat el seu fill i ha decidit la seva mort.
  • Ens ha redimit a preu de sang. No d’or o plata, sinó de sang. I de la sang del seu fill Únic.

Però aquest rostre de Crist crucificat, que accepta la decisió del Pare, no és un rostre venjatiu, sinó…

  • Un rostre misericordiós, que estén la misericòrdia a tot el món
  • “En el seu nom es predicarà la conversió i el perdó dels pecats a tots els pobles, començant per Jerusalem”, diu sant Pere als jueus.
  • Un rostre compassiu: Diu sant Joan: “Fills meus, us escric això perquè no pequeu. Però, si algú peca, tenim un advocat prop del Pare: Jesucrist, el Just. Ell és víctima de propiciació pels nostres pecats, no només pels nostres, sinó també pels del món sencer.”
  • Un rostre comprensiu. Sant Pere segueix dient, recordant les paraules de Jesús a la Creu “no saben el que fan”:  “Germans, sé que ho vau fer per ignorància, i les vostres autoritats el mateix; però Déu va complir d’aquesta manera el que havia dit pels profetes, que el seu Messies havia de patir. Per tant, penediu-vos i convertiu-vos, perquè s’esborrin els vostres pecats.

La necessitat més gran que tenim tots nosaltres –pecadors- és sentir la misericòrdia de Déu sobre nosaltres i sobre el nostre món. El rostre de Déu és misericordiós.

El Papa Francesc no es cansa de repetir-ho. Precisament acaba de proclamar un Any Sant, un any jubilar, amb un document que comença amb aquestes paraules: “Rostre de Misericòrdia”.

La tragèdia del nostre món, el pecat de la humanitat, la corrupció, la barbàrie de les guerres i tot el que ens fa esgarrifar… demana a crits la misericòrdia d’un Déu que ens pot salvar, d’un Déu que ens ha salvat en Jesucrist, d’un rostre misericordiós.

Un Déu que ens demana ser testimonis d’aquesta misericòrdia.

Si sentim sobre nosaltres, si experimentem la bondat d’aquest rostre misericordiós de Déu, serem testimonis, aproparem aquest rostre a tots els germans, serem per a ells el reflex d’aquest rostre de Déu. Un rostre de misericòrdia.

L’Eucaristia que celebrem i que ara rebrem és el signe, és la penyora. Un Déu, Jesús, el Fill de Déu, que es fa pa i vi per als pecadors, que es fa aliment per transformar el nostre cor, i fer-lo semblant al d’ell: un cor, un rostre misericordiós.

 

 

El rostre misericordiós de Jesús estén la misericòrdia a tot el món.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn