Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

5 juny 2015
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Festa del Corpus Christi

Aquest diumenge celebrem la festa del Cos i de la Sang de Crist present en l’Eucaristia. Un dia per pensar, contemplar, agrair.

L’Eucaristia és el tresor més gran de l’Església

  • Crist realment present, amb el seu cos i la seva sang, la seva ànima i la seva divinitat. Present sota les aparences de pa i de vi.
  • Crist ofert per nosaltres, que renova la seva Passió i mort, i la seva resurrecció.
  • Crist present com amic que mai falla, com a confident constant, és aquí!
  • Crist, Pa viu que dóna vida al món, aliment que ens assacia com cap altre.
  • Crist, penyora de vida eterna. “Qui mengi d’aquest pa no morirà mai més… Jo el ressuscitaré el darrer dia”


Ens cal prendre seriosament l’Eucaristia. Què vol dir això?

  • La missa de cada diumenge. En la programació del diumenge no hi pot faltar el temps de l’Eucaristia. Sense la missa no podem viure com a cristians.
  • La comunió ben preparada. Amb el cor i l’ànima ben nets.
  • Una vida coherent amb l’evangeli que hem escoltat. El missatge de Jesús ha de modelar, informar tots els aspectes de la nostra vida: personal, familiar, de treball, de relacions, d’esbarjo….
  • I, sobretot, una vida moguda per la caritat, per l’amor als pobres, als necessitats. Combregar amb Crist en la comunió exigeix combregar amb els germans. El mateix Crist que rebem en la comunió, és el que trobem en cada germà.


Per això avui, dia de l’Eucaristia és el dia de
la Caritat. Caritat que s’ha de notar en tota la nostra vida, i que avui es converteix en almoina per la Caritas Diocesana, que, en aquest temps de crisi que pateixen dramàticament tantes famílies, hauria de ser més generosa. No n’hi hauria prou que donéssim “el que ens sobra”. Cal que ens traguem el pa de la boca quan els germans estan morint de fam. Recordem la frase de Crist: “Quan jo tenia fam em vau donar menjar, quan tenia set em donàreu aigua per beure….”

Que l’Eucaristia, el tresor més gran de l’Església, ens ajudi a convertir-nos nosaltres en un tresor per als germans i germanes més necessitats.

  

L’Eucaristia, el tresor més gran de l’Església, ens ajuda a ser un tresor per als més necessitats.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn