Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

5 desembre 2010
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Diumenge 2n d’Advent, 5 de desembre de 2010


Primera lectura (Is 11,1-10): El Senyor farà justícia al desvalguts.
Segona lectura (Rom 15,4-9 ) Crist salva tots el homes
Evangeli (Mt 3, 1-12) “Convertiu-vos que el Regne de cel és a prop”

Reflexió: Il•luminats i animosos


A l’oració col•lecta de la missa d’aquest diumenge pregarem:
“Senyor totpoderós, ric en misericòrdia, feu que les preocupacions de les coses terrenes no ens impedeixen de córrer animosos al encontre del vostre Fill; i que el il•luminats per Aquell que es la vostra saviesa ens faci participar en la seva vida”.

– És veritat que hem sortit a l’encontre de Jesús animosos, sense que ens ho impedeixin els afanys d’aquest món?
– És veritat que volem ser conduïts pel coneixement d’Aquell que és la nostra saviesa?

Comentem, aquestes dues expressions:

1.- . Animosos, sense que res ens sembli impossible:
El Messies farà possible l’impossible. Isaïes ens presenta un Messies que “farà justaria als desvalguts… Crearà una nova societat, on el llop conviurà amb l’anyell, pasturaran junts el vedell i el lleó… ningú serà dolent ni farà mal en tota la seva muntanya sagrada, perquè el coneixement del Senyor haurà omplert el país com l’aigua que cobreix la conca del mar”.
També Ell vol aconseguir aquests impossibles en nosaltres. Ens vol canviar la pell. Com l’escultor que amb l’escarpa i el martell transforma el bloc de roca en una obra d’art, ell, també, amb el martelleig constant va arrancant el que hi ha de dolent en nosaltres i a fi de fer néixer a poc a poc la seva obra esplendorosa: la santedat. "La prova que el cristianisme ‘funciona’ són els sants". Amb la gràcia van fer el que semblava impossible. Va créixer en ells la bondat, la humilitat, l’oblit de si, el perdó, el sacrifici i “obriren nous camins al Senyor, aplanant-li el camí”. Una vida plena la seva; un bon blat i no pas palla buida.

2.- Il•luminats per la saviesa divina.
Fem cas de la Paraula que ens vol instruir, edificar, transformar, rejovenir i donar-nos la força i el consol
Totes les antigues Escriptures es van escriure per a l’ensenyament nostre, de manera que, entre la nostra paciència i el consol que donen les Escriptures, mantinguem l’esperança. “Que Déu us concedeixi estar d’acord entre vosaltres segons Jesucrist,-ens diu Sant Pau- perquè ben avinguts de cor i de llavis, glorifiqueu Déu, el Pare de Jesucrist”.

  • Sigui el nostre propòsit: Llegir i meditar cada dia alguna pàgina de l’evangeli. Potser l’evangeli del dia. Ens hem d’aficionar més a veure la saviesa divina en les fonts de les Escriptures. Diu Sant Jeroni:
    “Llegir l’Escriptura és conversar amb Déu. Si reses, parles amb l’Espòs, si llegeixes, és ell qui et parla"."Si estimem Jesucrist i cerquem sempre la unió amb ell, ens semblarà fàcil fins i tot el que és difícil".
  • Sigui la nostra consigna: Convertir-nos…. Tant de bo que avui sentíssiu la veu del Senyor, no enduriu els vostres cors!

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn