Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 abril 2016
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Diumenge 5 de Pasqua – cicle C

Germans i germans, estem ja en cinquè diumenge de Pasqua. La figura a contemplar és sempre la figura de Crist, Ressuscitat, que es fa present en cada Eucaristia, des de fa dos mil anys i fins a la fi del temps. També avui, aquí i per a nosaltres.

Aquesta figura entranyable ens la presenta la paraula de Déu en les lectures.

Us invitem avui a fer-ne una senzilla lectura, meditada, agraïda. Recordem algunes frases que hem sentit i amb les que Déu mateix s’ha manifestat:

1. En el Salm Responsorial hem sentit:

El Senyor és compassiu i benigne, lent per al càstig, gran en l’amor. El Senyor és bo per a tothom, estima entranyablement tot el que ell ha creat.

 • Quina definició de Déu. “El Senyor és ……………”
 • És la definició que el Sant Pare Francesc voldria que penetrés en el nostre cor. “El Senyor és…”
 • No ens casem de sentir-ho. I de sentir-nos entranyablement estimats.

2. Sant Joan, en la segona lectura ens descriu la visió que ha tingut de la nova Jerusalem, de la nova Església. Ens diu: el seu Déu serà Déu-que-és-amb-ells. Els eixugarà totes les llàgrimes dels ulls i no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni penes. Les coses d’abans han passat». Llavors el qui seia al tron afirmà: «Jo faré que tot sigui nou».

 • A aquesta felicitat i glòria estem cridats. És Deu qui ens hi crida.
 • Déu és el Déu que és amb nosaltres, al nostre costat, al nostre favor.
 • Els eixugarà totes les llàgrimes dels ulls i no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni penes. Déu ens vol plenament feliços.

3. És cert, com ens ha dit sant Pau per entrar al Regne de Déu hem de passar per moltes tribulacions

 • Qui no les veu, qui no les pateix? Mirem-nos a nosaltres i mirem el nostre món.
 • Però… no estem sols. És Jesús que va amb nosaltres. Deia Santa Teresa de Jesús: “Amb un amic així, al costat, no m’importen les penes i treballs.”

4. Finalment, aquest Déu que eixugarà les llàgrimes dels nostres ulls, aquest Jesús que està sempre amb nosaltres enmig de les nostres tribulacions, ens dóna un manament nou. Recorden les paraules del mateix Jesús a l’evangeli d’avui: Fillets, és per poc temps que encara estic amb vosaltres. Us dono un manament nou: que us estimeu els uns als altres. Tal com jo us he estimat, estimeu-vos també vosaltres. Per l’estimació que us tindreu entre vosaltres tothom coneixerà si sou deixebles meus.».

 • Com si ens digués: Déu eixuga les vostres llàgrimes. Eixugueu vosaltres les dels vostres germans.
 • Jo sóc sempre al vostre costat. Estigueu vosaltres al costat de tota persona atribolada, malalta, sola.
 • Tal com jo us he estimat, estimeu-vos també vosaltres. Per l’estimació que us tindreu entre vosaltres tothom coneixerà si sou deixebles meus.»

 

Tal com jo us he estimat, estimeu-vos també vosaltres.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn