Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 juliol 2016
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Diumenge 16 Ordinari – cicle C

Veiem avui Jesús a casa d’uns amics, al poblet de Betània, vora Jerusalem. Les actituds de les germanes, Marta i Maria, són exemple per a nosaltres: actitud de servei, la de Marta; actitud d’escolta i contemplació, la de Maria.

Dues actituds cristianes profundes.

·    Marta, quan Jesús i els seus apòstols apareixen a la casa, es posa al servei amb rapidesa, amb il·lusió, amb goig … Servir és estimar. I estimar de veritat és gaudir.

·    Maria, quan apareix Jesús, s’asseu joiosa als seus peus, atenta a cadascuna de les seves paraules, de les seves expressions, dels seus gestos. Contemplar és estimar. I estimar de veritat és gaudir.

·   El servei i l’escolta. L’activitat pels altres i la contemplació del Senyor: dues actituds profundament cristianes, ambdues necessàries, ambdues gratificants. Però …

Vegem ara l’actitud de Jesús.

·   Preparació del sopar. Jesús no ha entrat a la casa per sopar, sinó per estar amb ells, per parlar, per ensenyar.

·     Li agradaria que Marta fes com Maria, asseguda als seus peus i escoltant. Encara que el sopar es retardés, tot i que no quedés tot perfecte.

·   Jesús no renya Marta per la seva actitud de servei, sinó per haver oblidat alguna cosa més essencial: escoltar, contemplar, aprendre de Jesús. I així, davant de Marta, Jesús lloa Maria, que ha escollit –diu ell- la millor part.

Aprenguem la lliçó: 

  • cal que ens moguem, que ens posem al servei de tots …
  • però cal que escoltem el Senyor, que contemplem el seu rostre, que recollim i assaborim les seves paraules.
  • Després ens serà més fàcil el servei, tindrà més sentit: el Senyor, a qui haurem escoltat i estimat, el trobarem més fàcilment en la persona dels nostres germans als que volem servir.
  • Com Mare Teresa de Calcuta. Tot el dia treballant pels pobres, veient en cada un d’ells el Senyor, a qui abans havia escoltat i contemplat en hores d’orac.

 

Maria ha escollit la millor part.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn