Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

22 gener 2011
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Diumenge 3r Ordinari, 23 de gener de 2011

Primera lectura (Is 8, 23-9.3): En les tenebres de Jerusalem brillarà la llum de la salvació
Segona lectura (1Co 1,10-17 ):”Que no hi hagi divisions entre vosaltres”
Evangeli (Mt 4,12-23): “El poble que vivia a les fosques ha vist una gran llum”

Reflexió: Jesús, llum del món


“El poble que vivia a les fosques ha vist una gran llum”

I.- Jesucrist és la Llum del món.
Aquest mateix títol és el que ha reprès el Vaticà II des del començament de la Constitució sobre l’Església: “Lumen Gentium”.
L’Església és el sagrament que fa present el Senyor entre nosaltres i ha estat enviada al món enfonsat en les tenebres i li aporta la llum del Crist que fa esclatar la vida.
Els cristians, membres com som del cos eclesial, cadascun en la part que ens toca, hem de ser també llum del món. Jesús crida i els apòstols responen. Amb aquest breu diàleg començà el seguiment de Jesús, que sempre és un diàleg de crida i resposta. Nosaltres som invitats a aquest diàleg permanent
D’aquesta manera prolonguem la missió d’Aquell que va venir a il•luminar tot home i aplegar el fills de Déu dispersats.

II.- En la gran pesca de la salvació, hem se ser els pescadors laboriosos i vigilants del Regne amb dues exigències especifiques:

  • La unitat , que és el signe de l’Església
  • I la indispensable condició del dinamisme apostòlic

a.- La unitat.
Ens ho recorda Sant Pau i és el punt de confluència dins la Setmana de pregària per la unitat dels cristians.
“Us demano que aneu d’acord i que no hi hagi divisions entre vosaltres; estigueu ben units en una sola manera de pensar i en un sol parer”. Us prego en nom de nostre Senyor Jesucrist: poseu-vos d’acord i no camineu dividits. … I per això parlo així, perquè esteu dividits dient: «Jo sóc de Pau, jo sóc d’Apol•ló, jo sóc de Pere, jo sóc de Crist». Està dividit Crist?”. No es tracta de qualsevol classe d’unitat. Estigueu ben units amb un mateix pensar i sentir. Tenir els mateixos pensaments i sentiments de Jesús. Per això hem d’estar en constant conversió, ja que els vostres pensaments no són els meus pensaments – diu el Senyor – ni els meus camins són els vostres camins. El mateix Jesús a l’evangeli d’avui ens digué en la seva predicació.
“Convertiu-vos, que el Regne de Déu és a prop”.

b.- Dinamisme apostòlic
Extensió del Regne o evangelització. “Veniu amb mi i us faré pescadors d’homes. .Ells abandonaren immediatament la barca i el seu pare, i se n’anaren amb ell”. Sempre, el primer pas es seguir Jesús, ser veritables deixebles.
D’aquí brolla l’ésser testimonis, apòstols incansables.
Jesús és el primer evangelitzador: recorria tot Galilea ensenyant a les sinagogues i proclamant l’Evangeli del Regne guarint entre a gent tot malaltia.

III.- Jornada de la Infància Missionera.- Avui celebrem aquesta jornada, que afecta a tot cristià. Una cosa que cal conrear des de la infància. D’aquí el nom d’Infància Missionera. "La Infància Missionera és la festa dels nens que viuen amb alegria el do de la fe i resen perquè la llum de Jesús arribi a tots els nens del món" (Benet XVI)

IV.- Pregària: Senyor, feu que visquem d’acord amb la vostra voluntat i que donem fruit abundant de bones obres.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn