Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 febrer 2011
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Diumenge 6è Ordinari, 13 de febrer de 2011 – MANS UNIDES

Primera lectura (Sir 15.15-20 58,7-10): “L’home té al davant la vida i la mort”.
Segona lectura (1Cor, 2,6-10): Als qui tenen una fe prou madura els ensenyem una saviesa que no és d’aquest món
Evangeli (Mt 5,17-37): “Si no sou més justos que els fariseus, no entrareu pas al Regne”

Reflexió: interioritzar i compartirAvui farem una petita reflexió sobre les lectures del diumenge i una altra sobre el dia de
MANS UNIDES contra la FAM

1.- El món de la interiorització
– La paraula de Déu, tot seguint el sermó de la muntanya, ens invita avui a introduir-nos en el món de la interiorització, que té un recorregut infinit. Sempre en la línea de la voluntat de Déu.
En el Regne de Déu no hi caben les imposicions, el ritualisme i les normes sense sentit. Es tracta d’un seguiment a la crida a la llei de l’amor; estimar-nos com Ell ens estima. Si ho féssim així l’exigència de l’amor mai la consideraríem com excessiva. Per entendre-ho, només cal que fem un tomb per la vida dels sants
– Intentem dir sempre “sí”; a fer de la nostra vida una experiència d’amor; a posar-nos cada dia en mans de Déu i seguir el seu camí, amb una fe prou madura com per aprendre “la saviesa que no és del món present”(St. Pau).

2.- Campanya contra la FAM
Una pregunta inicial:
¿Seria complir amb l’esperit d’aquesta jornada, donar materialment una almoina, encara que fos quantiosa, si després passéssim dels nostres germans, ens permetéssim despeses luxoses, innecessàries, o acceptéssim una mentalitat tancada en nosaltres….? És clar que no.

  • Déu vol que tinguem el cor obert a tothom, especialment als més necessitats.
  • Déu vol que comprenguem que la terra i els seus béns són per a tots, i que segons això orientem la nostra vida…
  • Déu vol que a taula de Creació hi puguin seure tots homes, de totes les nacions
  • Déu vol que les nostres eucaristies siguin reunions de germans i amics que comparteixen tot: el pa, la fe, l’esperança, l’amor i la vida. Que no resultin deficitàries en humanitat i en calor afectiu. Seria trist constatar que hi ha més obertura, coneixement i intimitat personals en altres trobades, convivències, grups de diversa índole que en les nostres celebracions dominicals.

Aleshores, encara que la nostra almoina fos petita, perquè no podem més, viurem aquesta jornada de la FAM amb tota intensitat i tot l’afany.

Déu ens mira i vol que el nostre objectiu i la nostra vida sigui sempre l’amor.

3.- Pregària:

Avui, Senyor Jesús, ens commovem en veure el vostre Cor compadint–se de la gent extenuada i famolenca i repartint en abundància el pa als pobres.
Sé que convideu a la vostra taula eucarística a tots els vostres amics com a germans que mengen el mateix pa familiar.
Nosaltres volem celebrar el vostre sopar eucarístic, Senyor, amb un cor obert a l’amor i la fraternitat, compartint la nostra fe, pa i vida amb els germans, especialment amb els més pobres de béns i de drets.
Doneu-nos, Senyor, fam del pa de vida que sou Vós i encén en nosaltres el foc del veritable amor als germans.

 

L’amor dóna plenitud a la paraula

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn