Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

19 gener 2019
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT.ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Diumenge 2 Ordinari – cicle C

 

Repassem breument les lectures de la Paraula de Déu

I. Déu estima entranyablement el poble d’Israel que ell es va escollir. Un poble que li ha estat infidel contínuament, i que ha estat oprimit, desfet, desastrat. Malgrat tot, Déu l’estima i s’expressa amb aquestes paraules: No et podran dir més L’Abandonada», no podran dir «La-Desolada» a la teva terra; a tu et diran «Jo-me-l’estimo», i a la teva terra «Té-marit», perquè el Senyor t’estimarà, i tindrà marit la teva terra.

Són les paraules que Déu adreça a tota la humanitat, tan perduda, tan adolorida; «Jo-me-l’estimo», diu el Senyor, Les paraules de Déu són eficaces i omplen el cor d’esperança, malgrat tot, malgrat els nostres pecats,les guerres,  el pecat del món: «Jo-me-l’estimo»,  

II.  Davant d’aquest amor de Déu que ens salva, en el Salm responsorial hem aclamat: Canteu al Senyor un càntic nou, canteu al Senyor, arreu de la terra; canteu al Senyor, beneïu el seu nom. Anuncieu de dia en dia que ens ha salvat; 

III. Sant Pau ens ha dit que… “Les manifestacions de l’Esperit distribuïdes a cadascú són en bé de tots”. Tota la humanitat és una família.

  • Déu vol una humanitat en pau, on tots siguin respectats.
  • Déu vol que les nacions obrin les seves portes als immigrants, als refugiats.
  • Déu vol que tots ens considerem germans.
  • Déu vol que les diferències de raça, de color, de sexe, de religió, de situació social, de ideologia política… i qualsevol altra diferència no sigui motiu de lluita, ni discriminació, ni menyspreu… Totes les diferències hem d’entendre-les com a riquesa, com a ocasió de comprensió, d’ajuda.. Tots al servei de tots.

IV. Déu ho vol. I per això va entregar el seu Fill Jesús a la creu. Des d’aleshores, un món de pau és possible. Déu n’ha pagat el preu: la creu de Jesús.

Mirem l’escena de l’Evangeli d’avui. Maria sap que Jesús, que és el rostre del Pare Misericordiós, estima i vol la felicitat d’aquells esposos de Canà. I per això no dubta en demanar-li que posi remei al seu problema. I Jesús fa el miracle.

Maria està atenta, com a mare, al problema de la humanitat. Ella prega al seu Fill per nosaltres, per tots els emigrants, refugiats, pels qui pateixen, pels malalts, pels pecadors. I Jesús no s’hi podrà negar a la pregària de la Mare. Jesús farà el miracle de salvar aquesta família gran que és tot el món, ni que hagi de pagar el preu més gran –que ha pagat- la mort en creu. Una mort que acaba amb la Resurrecció. Així esperem que tots els problemes immensos i sofriments de mort del nostre món tinguin el mateix acabament: que el món ressusciti.

Tinguem aquesta fe, aquesta esperança: l’Eucaristia que ara celebrem, i que actualitza el misteri de la mort i resurrecció de Jesús, és la millor penyora de que Déu estima el món i el salvarà. 

  

Jesús no s’hi podrà negar a la pregària de la Mare i farà el miracle de salvar la gran família de tot el món.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn