Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 febrer 2019
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Diumenge 6 ordinari – cicle C

 

Avui especialment contemplarem l’Evangeli que acabem d’escoltar.

Hi ha moments decisius en la vida i ensenyament de Jesús. Molta gent el seguia: pobres, rics, malalts, savis, ignorants, pecadors… També avui, aquí, hem vingut tots els presents a escoltar Jesús.

Què ens vol dir Jesús? El que Jesús deia a la gent –i ens diu avui- és sempre el més important.

Jesús sap molt bé que tots volem ser feliços. Ell també ho vol. Vol que siguem molt feliços. Però se n’adona que no sabem el camí de la felicitat. Ell, que ens estima, ens diu avui quin és el camí de la felicitat. Més ben dit; ens vol dir com ell n’és de feliç i per què. I per això ens fa un “retrato” de la seva vida.

Ens parla de les benaurances: “Feliços…. Feliços….. feliços…” Ho sereu –ens diu- si sou com jo”. I ens conta com és ell. Ens revela la seva identitat.

Escoltem-lo. S’asseu a la muntanya, envoltat de la gent, dels seus deixebles, i ens parla…. Avui…. A nosaltres

·         Feliços els pobres… Jesús no posava l’afecte i la confiança en les coses. No l’importava tenir poc o molt. La seva confiança la posava sempre en el Pare.

·         Feliços els qui ara ploren, els qui accepten les dificultats o sofriments, els qui passen fam o són perseguits, però saben que Déu és Pare i està al seu costat i tot ho convertirà en goig i pau i germanor.

·         Feliços els compassius, que passen per tot arreu fent el bé – com Jesús -, que saben perdonar, que posen sempre pau.

Jesús estava contant el que ell sentia, el que ell feia, com estimava tothom, com perdonava, malgrat les persecucions i enveges, com estava fent sempre el bé. I no calia que digués –perquè tothom ho veia- com n’era, de feliç.

Més que entendre les benaurances, Jesús vol que el mirem, a ell, que siguem com ell, que el seguim, que no tinguem por. Que, si som com ell, serem feliços com ell, i com ell, farem feliços tothom, aportarem pau i alegria a la família, al món que ens envolta i que espera la nostra actitud.

Així ho han fet els sants de la història i els d’avui.

“Només els sants –deia Pau VI- han estat plenament feliços” i més que ningú han contribuït al benestar i la pau del món.

Posem Jesús, la seva doctrina i el seu exemple com la meta de la nostra vida.

L’Eucaristia que rebrem és Jesús que ens dóna la força pe ser com ell.

 Només els sants han estat plenament feliços.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn