Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 març 2019
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Diumenge 8 Ordinari – cicle C

 

La frase de Jesús que hem sentit a l’Evangeli: “Per què veus l’estella en l’ull del teu germà, si no veus la biga en el teu?” ens pot donat motiu a la reflexió d’avui.

1.Hem de purificar la nostra mirada. Quan mirem enfora i veiem els nostres germans…

·         No hem de fixar-nos en els seus defectes, mancances, en el que fan malament. D’aquí ve la crítica o murmuració, l’allunyament.

·          Fixem-nos en les coses bones que tenen o fan.També ens anirà bé fixar-nos en la necessitat que poden tenir i a la que nosaltres poden aportar una mica de solució, podem ajudar.

·         Una mirada així ens farà bé a nosaltres i ens unirà més amb els nostres germans.

Aquesta era la mirada de Jesús: mirava els altres amb ulls de bondat, d’estimació: ensenyava, curava, estimava. I si veia pecat…, més que jutjar, mirava encara amb més d’amor i perdonava.

Era aquesta també la mirada dels sants: quantes obres bones van fer, en tots els aspectes, veient la necessitat dels pobres, dels ignorants, dels nens, de la joventut, dels ancians, dels presos, dels pecadors…

2. Purifiquem la nostra mirada. I quan ens mirem a nosaltres mateixos…

Per una banda, siguem senzills i humils. Sapiguem veure els nostres defectes, sense excusar-nos, demanem-ne perdó, intentem corregir-nos. Aquesta mirada será molt útil… a nosaltres i a tots els qui conviuen amb nosaltres. I si veiem coses bones en nosaltres, donem-ne gràcies a Déu. Ell és l’autor d’aquesta bondat que ha dipositat en nosaltres.

Així ho han fet i fan els sants: donen gràcies a Déu de tot el que d’ell han rebut, al temps que reconeixen la propia petitesa, els propis defectes i saben demanar-ne perdó.

Si mirem així els altres i a nosaltres mateixos tindrem alegria, tindrem pau; sembrarem alegria, sembrarem pau. És això el que vol Jesús. És això el que necessitem. I el que necessiten els nostres germans.

Que Maria ens ensenyi a mirar tothom com ens mira ella.

Que l’Eucaristia que avui rebrem ens ajudi a semblar-nos més a Jesús i a purificar la nostra mirada sobre els altres i sobre nosaltres mateixos.

 

Purifiquem la nostra mirada sobre els altres i sobre nosaltres mateixos.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn