Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 abril 2019
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

 Diumenge segon de Pasqua

La cinquantena pasqual

 • celebració joiosa de la resurrecció de Jesús: fonament de la fe cristiana.
 • Ciri Pasqual, aspersió…
 • consciència de la presència de Jesús entre nosaltres: joia, esperança, força…
 • que no ens venci la rutina: cada diumenge, amb nova il·lusió: necessitat absoluta…

Avui es el diumenge de la Divina Misericòrdia:

‘Enaltiu el Senyor: Que n’és de bo, perdura eternament el seu amor’. (Salm).

Déu, ofereix aquest Amor Misericordiós, i te l’ofereix en concret: a tu, a mi, avui, aquí. “Déu no es cansa mai de perdonar”. Són de les primeres paraules del Papa Francesc

Com sabem que Déu és així i com rebem el seu amor misericordiós?  Ho sabem per la fe. Fe que hem rebut com un do de Déu a través del testimoniatge dels apòstols.

 • “Els apòstols donaven testimoni de la resurrecció del Senyor Jesús amb molt valor.” 
 • I si Crist ha ressuscitat, és veritat tot el missatge de Jesús. I en el cor d’aquest missatge hi ha la misericòrdia de Déu“Tant ha estimat Déu el món que li ha donat el seu Fill únic… per a salvar-lo”
 • Al primer que li van donar testimoni va ser a Tomàs. Aquest anunci es pot rebutjar o es pot acollir. A aquest acolliment se’n diu fe.

Vegem, per contrast, la manca de fe de Tomàs.

 • ‘Ells li digueren: «Hem vist el Senyor.» Però ell els contestà: «Si no veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no ho crec».
 • Al final Jesús li dirà: «Porta el dit, aquí tens les meves mans; porta la mà i fica-me-la dins el costat, i no siguis incrèdul, sinó creient.» Tomàs li respongué: «Senyor meu i Déu meu!» Jesús li diu: «Perquè m’has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist. »
 • Segueix dient el text: “Això s’ha escrit perquè cregueu que Jesús és el Messies, el Fill de Déu, i perquè, creient, tingueu vida en el seu Nom”.

Amb la fe, ens obrim a l’amor misericordiós de Déu quan rebem el perdó dels pecats.

 • Ens ha comptat també l’evangeli el gran regal que Jesús ressuscitat ha donat a la seva Església: el poder de perdonar els pecats en nom seu. Els va dir: «Rebeu l’Esperit Sant, a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats, però als qui no els perdoneu, els quedaran sense perdó.»

Continuem encara una mica més en el tema de la Divina misericòrdia. La vida de fe genera esperança. Us ofereixo unes paraules de les que Jesús va dir a Santa Faustina, en les seves revelacions sobre la Divina Misericòrdia:

 • "La meva Misericòrdia és més gran que totes les misèries de la teva ànima.  Li digué també: "Pinta un quadre segons m’estàs veient, amb la invocació: JESÚS, confio en tu . Vull que es veneri al món sencer. "Els dos raigs que surten del meu Cor signifiquen la Sang i l’Aigua que van brollar el dia del meu Sacrifici en la Creu. El pàlid significa l’Aigua, que purifica les ànimes. El vermell, la Sang que els dóna la vida" .

En acabar, repetim l’oració del començament de la missa d’avui: Déu de misericòrdia infinita, feu créixer en nosaltres els dons de la vostra gràcia, perquè comprenguem millor la inestimable riquesa del baptisme que ens ha purificat i de la sang que ens ha redimit.

Donem gràcies a Déu pel seu amor tan gran i misericordiós.

  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn