Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 abril 2011
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Dijous Sant, 21 d’abril de 2011

Reflexió: El gran amor amb que Jesús ens estimà1.- La Quaresma arriba al final
– Estem preparats per la Pasqua del Senyor?
– Hem entès que ser cristià té unes exigències?
– Estem disposats a renovar l’opció baptismal la nit de Pasqua?
– Hem fet realitat en la nostra vida el lema que obria els quaranta dies de gràcia: "convertiu-vos i creieu en l’Evangeli?"

2 .- Institució de l’eucaristia
Avui és un dia assenyalat en la vida de les nostres comunitats cristianes.
Aquest dijous requereix en nosaltres una actitud i una celebració conscient.
Durant quaranta dies ens hem preparat a la pasqua que avui comença amb el Tridu Pasqual. El centre celebratiu és la passió, mort i resurrecció del Senyor, misteri de la nostra redempció.
Entre els temes que destaquen la litúrgia d’avui hi ha aquests: . L’eucaristia, el sacerdoci i l’amor fratern en la comunitat cristiana.

2 .- Dos manaments: "Feu …" i "estimeu-vos"

"Feu …" El manament de Jesús. "Feu això que és el meu memorial", després d’oferir el seu cos i la seva sang, que origina la repetició de l’Eucaristia, i es la convocació permanent de l’Assemblea eclesial a través dels temps. Això es fa possible gràcies al ministeri sacerdotal dels bisbes i dels sacerdots en continuïtat amb els apòstols del Cenacle.

"Estimeu-vos …" En el transcurs d’aquest Sopar històric Jesús digué als seus apòstols: "Em queda poc temps d’estar amb vosaltres. Us dono un manament nou: que us estimeu els uns als altres com jo us he estimat. El senyal per la qual coneixeran que sou deixebles meus serà l’amor que us tindreu entre vosaltres". Es tracta del senyal de la identitat cristiana davant el món.

L’amor de Jesús no va quedar en paraules, sinó que va passar a l’acció. El lavatori dels peus i la taula en comú en què es participa per primera vegada de l’eucaristia, són dos gestos que expressen el gran amor de Crist. Però el gran gest del seu amor i de la seva entrega va ser el donar la vida pels seus amics i per tots nosaltres. "Ningú té un amor més gran que el que dóna la vida pels seus amics".
"Abans de la festa de la Pasqua, sabent Jesús que havia arribat l’hora de passar d’aquest món al Pare, havent estimat els seus que eren al món, els estimà fins a l’extrem". Sublim resum i introducció a tota aquesta nit misteriosa i entranyable i al gran misteri pasqual.

3.- Pregària: Senyor, que ens estimem els uns al altres com Vós ens heu estimat.

Cerquem novelles fronteres a la paraula germà,
Obrint finestres amigues dins l’horitzó del demà.
Obrim la porta al captaire, llesquem amb ell el nostre pa:
Seguint l’exemple del Mestre rentem els peus al germà.

Pa que es parteix i es reparteix

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn