Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

22 abril 2011
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Divendres Sant, 22 d’abril de 2011

Reflexió: Passió i Mort de Jesús


1.- El secret de la creu és l’amor.
El divendres sant és un dia polaritzat litúrgicament al voltant de la passió del Senyor i de la seva mort a la creu.
Avui es compleix el repetit anunci de Jesús en els evangelis sobre la seva mort violenta a Jerusalem.
"Per nosaltres i per la nostra salvació", com diem en el credo és la raó per explicar i entendre tota la vida de Crist, des de l’encarnació a la seva passió, mort i resurrecció
La segona lectura d’avui, de la carta als Hebreus, afirma: "Crist tot i esser Fill, va aprendre, patint, a obeir. I portat a la consumació, s’ha convertit per a tots els qui l’obeeixen en autor de salvació eterna".

2.- Recordem els sofriments de la seva passió, tant físics: tortura, flagel•lació, coronació d’espines, crucifixió, com psíquics: traïció de Judes, preu d’esclau a la seva persona, negació de Pere, deserció general dels apòstols i amics, ingratitud del poble jueu, odi i persecució dels caps religiosos. L’agonia a Getsemaní, l’hort de les oliveres, és el pòrtic de tot aquest món de dolor. Què gran és l’alçada, la profunditat, la llargada i l’amplada d’aquest amor. Amor amb amor es paga.

3.- El misteri de creu en la vida de Crist és la revelació cimal de l’amor. No hi ha manera més autèntica d’expressar l’amor com donar la vida per aquells que s’estima.
Aquesta explosió d’amor del Déu fet home demana de nosaltres una resposta d’amor. "Nosaltres estimem Déu, perquè ell ens va estimar primer. Però si algú diu "Jo estimo Déu", però estima el seu germà, és un mentider. Doncs qui no estima a la seu germà, a qui veu, no pot estimar a Déu a qui no veu "(1Jn 4, 19)

4 .- Mireu l’arbre de la Creu
"No fixeu Els ulls en cap mes que en ell"
La creu és la font de la vida i de l’alliberament o redempció total. L’amor que testimonia la creu és l’única força capaç de canviar el món. Per això la creu, és el senyal del cristià. Jesús ens convida a seguir abraçant amb amor la creu de cada dia, sempre present d’una o altra forma, i de la qual inútilment intentem escapar. Saber patir per amor és gran saviesa. "Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per la meva causa la salvarà", ens diu Jesús.

Pregària:

Victòria, Tu regnaràs, oh creu, tu ens salvaràs.
Tu brilles sobre els homes que busquen la veritat,
Oh creu, Font d’on rebrolla l’amor i la veritat.
Tu portes l’alegria, al pobre i al malalt;
Tu ets la llum que ens guia ver Crist, cabdill immortal.
A l’ombra dels teus braços el món la pau buscarà;
Com Crist, amb Claus per llaços, per tu el cel guanyarà.

Des de la creu encens la vida

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn