Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 abril 2011
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Vigília Pasqual, 23 d’abril de 2011

Reflexió: Vida nova en Crist ressuscitat.

1.- El crucificat ha ressuscitat.
Dissabte Sant, dia del gran silenci. En aquest moment estem celebrant, amb la vigília Pascual, el cim de tot l’any religiós o litúrgic: el Crist soterrat torna a la Vida.
En les lectures bíbliques de la vigília tenim un resum de tota la història sagrada des de la creació, passant per l’èxode i la pasqua jueva d’Egipte, fins a culminar en la resurrecció de Jesús.
Aquesta vigília té també una marcada empremta baptismal. En aquesta nit es batejaven els catecúmens que havien preparat la seva inserció en Crist i en l’Església.
També a nosaltres se’ns recorda que el nostre naixement a la vida nova amb Crist ressuscitat es realitza per la fe en ell i pel baptisme, que ens incorpora a la mort i la resurrecció de Crist.

2.- Pasqua, la nostra festa major.
Sí, la nostra festa més gran. Tal és així que el misteri pasqual és el que celebrem al llarg de tots els diumenges i festes de l’any litúrgic i fins i tot en les misses de cada dia.
Jesús ens possibilita la vida nova d’éssers regenerats i redimits del pecat, que és "el vell llevat".

Al tronc vell de la humanitat pecadora li ha sortit una rebrot nou de primavera, que és la pasqua florida de resurrecció de Crist.
"És el Senyor qui ho ha fet, ha estat un miracle patent" (salm)
"Aquest és el dia en què ha obrat el Senyor, alegrem-nos i celebrem-lo".
Es el triomf de la gran causa de Jesús, és la salvació de l’home, és el gran èxode de l’esclavitud del pecat i el començament de la gran marxa d’alliberament de la humanitat. Per això és la gran festa de la vida per a tots els qui creiem en Crist ressuscitat.

3.- Tot aquest alliberament té un preu per a nosaltres
Hem de col•laborar amb la gràcia i la força de l’Esperit Sant, morint amb Crist a l’home vell. Per això al principi de la quaresma se’ns proposava la conversió: "Convertiu-vos i creieu en la bona nova". Canvi de mentalitat, de cor i de conducta, com a principi de vida nova. “Hem d’aspirar dels béns de dalt " (Sant Pau) Escombrar de la nostra vida el llevat vell del pecat. Els dos temps del baptisme la immersió i l’emersió, simbolitzen la mort al pecat i la resurrecció a la vida nova amb Crist.

4.- Pregària:

Et donem gràcies, Pare, Senyor de la vida,
Perquè Crist ha ressuscitat avui del sepulcre. Al•leluia!
Aquest és l’estel matinal que no coneix ocàs.
Aquesta és la nit venturosa que uneix cel i terra…
Aquesta és la nit en què per tot l’univers
els que confessem la nostra fe en Crist ressuscitat
som alliberats del pecat i restituïts a la gràcia.
Feliç culpa que ens va merèixer tal redemptor!
Aquest és el dia en què ha obrat el Senyor, al•leluia!
Alegrem-nos i celebrem-ho.

Tu ens obres les portes de la vida

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn