Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 juliol 2011
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Diumenge 14è Ordinari, 3 de juliol de 2011

Reflexió: la saviesa dels humils


1.- Heu revelat el misteris del Regne als senzills.
Al nostre món es cotitza l’ intel•ligència, la ciència, la tècnica, la investigació. I això es bo. Però ens resulta sorprenent l’evangeli d’avui quan el Senyor Jesús ens parla d’una saviesa superior que l’entenen les senzills i el petits, mentre que la rebutgen els savis i entesos. A Jesús no se l’acull amb la raó , sinó amb el cor. Els mestres de la Llei, que eren els entesos del seu temps, no van aceptar Jesús.

2.- Avui la Paraula de Déu ens dóna una nova oportunitat per a assimilar l’esperit de Jesús: els seus criteris, les seves actituds, les seves virtuts.
Qui no té l’Esperit de Crist, no seria del Crist. (Sant Pau)
Benèvol i humil de cor: Ens fixem avui en un criteri o actitud fonamental de Crist. Tan fonamental que ell el va assenyalar com el principal que hem d’aprendre d’ell: Feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor. (Evangeli)
Benèvol i humil. Oh si aprenguéssim aquesta lliçó! La primera lectura ha volgut donar-nos un botó de mostra, que podríem anomenar simbòlic i profètic: Mira el teu rei fa la seva entrada, modest i muntat humilment en un ase.

3.- Quin és el criteri oposat a aquesta humilitat?
Ho sabem molt bé: la supèrbia, l’afany de sobresortir, l’afany de domini, l’actitud violenta.
Jo, sóc benèvol i humil de cor o més aviat superb i iracund? Aquest és el tema d’avaluació que ens ofereix la Paraula de Déu.
Us poso uns senyals per saber-ho:
– L’humil sap reconèixer els seus errors, per això sap demanar perdó, sap escoltar i es deixa advertir i corregir.
– El superb està segur que tot ho fa bé i que sempre té la raó.
És molt el que està en joc si som superbs o humils? Fixeu-vos, ha dit Jesús: Et dono gràcies, Pare, Senyor del cel i terra, perquè heu amagat aquestes coses als savis i entesos i les has revelat a la gent senzilla. Sí, Pare, així us ha plagut a Vós.

4.- En el salm se’ns ha dit com és el cor del Pare:
El Senyor és compassiu i benigne, lent per al càstig, gran en l’amor. El Senyor és bo per a tothom, estima entranyablement tot el que ell ha creat.
Si ens submergim en el cor del Pare, experimentarem una vida plena de pau i de fortalesa.
Trobareu el vostre repòs, perquè el meu jou és suau i la meva càrrega lleugera.


5.- Sant Cristòfol, Jornada de responsabilitat en el tràfic.
Aquest diumenge se celebra la Jornada de responsabilitat en el tràfic. Us ofereixo un pensament que ens pot ajudar cortesia, esperit de servei, coneixement de la normativa vigent, ajuda desinteressada a tots els qui la necessiten. Ho podem resumir en dues virtuts fonamentals: Caritat i prudència.
He llegit -i amb això acabo- aquesta frase en un clauer d’un conductor, que és com una oració dita a Déu: "Jo condueixo i Tu em guies". Deixem-nos guiar sempre per Déu i no ens sortim del seu camí

Veniu a Mi!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn