Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 agost 2011
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Assumpció de Maria, 15 d’agost de 2011

Reflexió: “Amb Maria, creats per a l’eternitat”


1. El panorama mundial moltes vegades és ombrívol. Només cal veure els mitjans de comunicació i les nostres mateixes converses. Potser també la nostra situació personal tingui en aquests moments les seves núvols.
Però enmig de tot, de sobte ens trobem avui amb la festa lluminosa de l’Assumpció de la Mare de Déu, que ens assegura la victòria de Jesús, fins i tot sobre la mort. És la gran festa de l’esperança.

2 Avui celebrem la certesa del cel, la certesa de la victòria de Jesús sobre la mort, la certesa del triomf final de la vida de Maria, l’esperança segura per a nosaltres de la vida eterna. La festa d’avui en fa veure que val la pena viure i que, en arribar al terme de la nostra vida no ens trobarem amb el buit, amb el no-res, sinó amb el braços d’un Pare que ens estima i que ens vol al costat seu feliços per sempre.
Feliços, feliços, feliços…! repeteixen les Benaurances. Feliços perquè sereu consolats, perquè sereu saciats, perquè veureu Déu… perquè la vostra recompensa és gran al cel.

3.- Les lectures d’avui ens presenten Maria com a peregrina vers la Pàtria i enlairada a la Glòria per obra de l’Esperit.
Santa Isabel: Feliç tu que has cregut: allò que t’ha dit el Senyor es complirà.
La Mare de Déu: Em diran benaurada totes les generacions.
Maria peregrina amb un esperit remarcat d’humilitat i d’agraïment. Aquest ha estat el secret de la seva vida.
Ser humil no es negar les coses bones que tenim, sinó reconèixer les nostres qualitats i riqueses, però prenent consciència que tot és do de Déu, que tot és pura bondat seva. La respiració d’una persona humil és l’agraïment: “La meva ànima magnifica el Senyor”. Hem d’aprendre el secret de la felicitat de Maria en aquest món i hem de desitjar i merèixer la felicitat de Maria al cel:
Perquè el que t’ha dit el Senyor es complirà.

4. Avui és un dia apropiat per repassar la Salve.
En aquesta oració hi ha expressions doloroses: Per exemple, es diu que som els desterrats fills d’Eva. Diem també que sospirem, gemegant i plorant en aquesta vall de llàgrimes.
Però la Salve és una oració en la qual demanem l’autèntic consol i felicitat.
En ella li demanem a Maria que “torni vers nosaltres els seus ulls misericordiosos”.
I demanem que després d’aquest exili ens mostri a Jesús, fruit beneït del seu ventre.
Després d’aquest exili vol dir després de la mort, que ens porti a Jesús a gaudir amb ella i com ella.
La festa de l’Assumpció tira de nosaltres cap a la meta del cel.

5. Pregària:
Demanem el fruit de la celebració d’avui, tal com ho hem fet en la pregària al començament de la missa:
Us preguem, Senyor, que amb els ulls fixes en les realitats divines arribem a participar amb Maria de la seva mateixa glòria en el cel.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn