Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 juny 2010
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA.

Diumenge 12è de durant l’any

Primera lectura (Za 12, 10-11) “Miraran aquell que han traspassat”.
Segona lectura: (Gal.3, 26-29)
Pel baptisme “us heu revestit de Crist".
Evangeli: (Lc 9, 18-24):
“Pren la creu cada dia i segueix-me".

Reflexió
En les lectures d’avui es ressalta un tema: El seguiment de Jesús.
1.- “Si algú vol venir amb Mi… que prengui cada dia la seva creu”. Aquesta setmana la nostra ciutat ha viscut un esdeveniment important i emotiu. Hem acollit la Creu de les Jornades mundials de la Joventut, entregada per Joan Pau II als joves l’any 1984, en presència del germà Roger de Taizé i de Teresa de Calcuta.
Inicià llavors un periple per diferents països de tots els continents, recordant que «en Crist no hi ha divisions, ni rivalitats ètniques, ni discriminacions socials. Tots som germans i germanes en l’única família dels fills de Déu».
També ha estat en la nostre Unitat pastoral, concretament a Sant Joan , on el dimecres tinguérem una vetlla d pregària sota el lema: “Jove, pren la teva creu i segueix-me”
Sota la protecció d’aquesta creu gran i nua, ens disposem a rebre les engrunes del pa de la paraula aquest diumenge.

2.- El salm responsorial ens posa en una condició per entrar en comunicació amb Déu:
“Tot jo tinc set de vós, Senyor, Déu meu...Jo us cerco… per vós es desviu el meu cor com terra resseca, assedegada, sense una gota d’aigua”.
Set de Déu, set de la seva presència, de la seva paraula, del seu amor: tot jo tinc set de vós, no d’altres coses; sense ell, tota la resta és poca cosa.
3. La font d’aquest amor, en el qual volem beure, és el seu cor, traspassat precisament pel nostre amor. Una al•lusió del profeta Zacaries a la primera lectura ens pot ajudar a centrar-nos en ell ara, gràcies al sacrifici de la missa. “Miraran aquell que han traspassat”. La missa és contemplar el sacrifici de Jesús al calvari, actualitzat sacramentalment. A això venim, a amarar-nos de l’amor de Jesús crucificat, per a ser capaços de seguir el seu mateix programa de lliurament, ja que pel baptisme ens hem identificat amb ell. Deia la segona lectura: “Tots sou fills de Déu per la fe en Jesucrist. Tots els qui heu estat batejats per unir-vos a Crist, us heu revestit de Crist”.
4. L’evangeli ens aclareix quin va ser el seu programa i quin ha de ser el nostre.
Recordem-ho.
Abans de dir-nos el seu programa i el nostre, Jesús ha fet una introducció amb dues preguntes:

– Qui diu la gent que sóc jo?-

– I vosaltres, qui dieu que sóc jo?

Val la pena que sempre ens les tornem a plantejar i a respondre amb sinceritat, perquè només després d’acceptar a ell, acceptarem el seu programa. El coneixem a fons? Fem un acte de fe semblant al de Pere: “Vós sou el Fill de Déu”, que s’ha lliurat per mi, i a qui vull seguir i estimar. Sense estimar una persona, mai la coneixerem a fons.
I ara fixem-nos primer en el seu programa: “El Fill de l’home ha de patir molt, ser rebutjat pels ancians, grans sacerdots i lletrats, ser executat i ressuscitar el tercer dia”. Ens convé fer-nos molt conscients, per poder acceptar el que segueix.
A continuació va afegir el programa per a nosaltres:

-“Si algú vol venir amb mi, que es negui ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i m’acompanyi”. Com m’agradaria prodigar convenciment del que estic convençut! Aquest programa és bo, és el millor, és possible, és el que ens convé a nosaltres. És el que convé a la bona marxa de les nostres famílies, de la societat. Jesús només busca el nostre bé.
La creu, no és solament per tenir-la penjada en una paret, ni només per penjar-la en el nostre coll … ha de ser la SENYAL VIVA DEL CRISTIÀ.

5.- Com portem la nostra creu?… cada dia?
           La creu del treball?
           La creu de la convivència?
           La creu de la malaltia?
           La creu de les contrarietats?
           La creu de la pròpia manera de ser?
           La creu dels propis defectes o pecats?

Estimats amics, la vida cristiana és una resposta d’amor a l’amor de Jesús. És un programa que només conté avantatges i que va amb garantia. Li diem que sí?
El Senyor no vol seguidors a temps parcial, sinó a jornada completa, cada dia.
6.- Una petició: Senyor, desitjo acompanyar-vos de veritat cada dia.
Ah… i recorda: “No hi ha Crist sense creu,
                        I no vull creu sense Crist”

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn