Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

8 gener 2012
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Homilia del Baptisme de Jesús, 2012

Reflexió: Fills de Déu per sempre

Introducció:
Acabem avui el cicle nadalenc. Se’ns presenta a Jesús fet tot un home a Betlem i avui al riu Jordà: “Fill estimat de Déu, en qui Déu s’ha complagut”.
Nosaltres l’hem d’anar contemplat en la seva plenitud, per la paraula i l’acció. Els evangelis de cada diumenge ens aniran mostrant la seva vida i les seves ensenyances.

1.- Creats per Déu
Déu s’ha manifestat en el món amb tot el seu poder
“Aquí Teniu el vostre Déu, el Senyor Déu arriba amb poder, domina tota cosa; vetlla com un pastor pel ramat”.
Totes les religions han vist en Déu el gran poder creador que vetlla per la seva obra.
En el salm hem sentit: “què en son de variades les vostres bres, Senyor, totes les heu fetes amb saviesa”. El món és obra de Déu i ha deixat en ell la seva empremta.
A nosaltres ens toca respectar l’obra de Déu (la creació – ecologia) i especialment la seva obra mestra: l’home.
Som cridats com Jesús a col•laborar en la gran obra de la salvació del món, sobre tot de les persones, fetes a imatge de Déu.

2.- Batejats.
Tenim el perill de no descobrir-nos a nosaltres mateixos: sense arribar al fons del nostre interior. Passem pel costat de la nostra vida, però no hi entrem; ens quedem a fora: vides superficials.
Cal descobrir les riqueses de Déu en el nostre interior: les nostres capacitats, dons, qualitats, virtuts… Però sobre tot ens cal descobrir la presència de l’Esperit de Déu que, com ens diu Sant Pau, Déu “ha vessat a mans plenes el seu Esperit sobre nosaltres” i n’ha fet fills per a sempre. Així ho expressem amb la següent cançó: 
                            Una nueva vida, tu misma vida;
                            Una nueva familia, tu misma Familia;
                            Hijos tuyos para siempre
Tot succeeix pel bany de la regeneració… justos per la gràcia, som hereus de la vida eterna.
Amb generositat. A dojo, sense mesura. Estem plens de l’Esperit de Jesús.
¿Donem tota la importància al fet de haver rebut el baptisme? (Pau VI)

3.- Compromís del batejat
“Un poble ben seu, apassionat per fer el bé”
Tots estem apassionats per alguna cosa.
Algunes persones busquen saciar la seva set de felicitat allà on no hi és. Ens ha dit el profeta Isaïes: Per què perdeu els diners comprant un pa que no alimenta i malgasteu els vostres guanys en menjars que no satisfan? La nostra recerca l’hem de fer per una altra banda. En la primera lectura el Senyor ens fa una proposta molt clara: Veniu a mi i us saciareu de vida. Com a fills de Déu i amb el seu Esperit se’ns impulsa a fer el bé i a fer present la bondat de Déu.
Amb el nostre estil de viure hem d’ajudar a les persones a descobrir el bé i el Salvador de tots. Això suposa “ser llum” enmig de la foscor i buidor regnant.
Ser batejat –fill de Déu – no ens pot deixar indiferents; ha de suscitar en nosaltres una actitud d’alegria que ens fa clamar en tota situació. “Pare nostre”.

4.- Pregària: Cal que en tots el moments i especialment en els difícils ressonin en nosaltres aquestes paraules: Pare nostre.

L’Esperit es posà damunt d’Ell

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn