Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 febrer 2012
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Homilia diumenge 5è Ordinari

La jornada de Jesús

1.- Un dia en la vida de Jesús
a.- Inicia el dia en el silenci i en la comunicació amb Déu: pregar.
De la pregària li venia la força per fer el bé, per curar, per superar desànims i decepcions, per salvar.
Va la sinagoga per fer la pregària col•lectiva.

b.- El dinamisme de Jesús durant el dia es espectacular:
“Tothom l’estava buscant”. I el buscaven perquè sortia d’ella una força portadora de vida: pels malalts, pels qui passaven dificultats, pels mancats d’orientació i d’amor.
Després de guarir un posseït per l’esperit maligne a la sinagoga de Cafarnaüm, i d’ensenyar-hi, Jesús va a casa de Pere. La sogra de Pere estava malalta.”Li va donar la mà” i curada, “ella mateixa els servia”. En entrar a casa, el mal desapareix. Això originà que li portessin “tots el malalts”. “Tota la ciutat s’havia aplegat davant la porta”
Fixem-nos en el gest: li donà la mà. Es l’actitud habitual de Jesús. És el gest per ajudar a aixecar-se, és el gest de la creació,és el gest de la resurrecció, és el gest per reprendre la vida amb renovat impuls.
Jesús predica… cura malalts … allibera dels mals… estima … dona la mà. Un home d’una activitat incansable i d’una visió universal. El que ha succeït a la casa de Pere i a Cafarnaüm, ha d’arribar a tot arreu. “Anem a altres llocs, als pobles veïns, i també hi predicaré, que aquesta és la meva missió”. Voluntat expressa de salvació universal.

2.- Pau, una còpia de Jesús, un autèntic seguidor.
La segona lectura ens presenta un autèntic deixeble de Jesús. Amb un dinamisme ben semblant. “Estic obligat a anunciar l’Evangeli; i pobre de mi, que no ho fes!” Se sent escollit per anunciar la bona nova de Jesús. Es una apassionat per Crist. “Per a mi, viure és Crist”. No n’espera res a canvi, ni cap recompensa. El seu goig es servir. “Tocat” per Jesús, com la sogra de Pere, la seva resposta va ser un “servei” incansable i sense condicions.
Pau ha tingut l’experiència profunda del amor misericordiós de Déu i, com a conseqüència, ha entès que lliurar-se al servei de l’Evangeli i dels homes és la font de la plena felicitat.

3.- ¿I jo? ¿Com és el meu dia?

  • Inicio el dia amb la pregària personal? Trobo temps per pregar? Diu el Salm 91: ”És bo de lloar el Senyor Altíssim; de cantar el vostre nom, Senyor, de proclamar al matí el vostre amor i de nit, la vostra fidelitat”. L’oració és la font de vida del cristià. Sense la pregària la nostra vida espiritual s’extingeix; a la llarga serà com un arbre sense arrels; no podrà donar fruit.
    Valoro la pregària comunitària de l’Eucaristia?
  • Em sento escollit per Jesús per estendre el seu evangeli en el meu entorn o més enllà? Penso que aquesta deuria ser la meva feina i la de les nostres comunitats?
    Quan Jesús entra a casa, el mal desapareix. Cóm és la meva estança a casa?
    Com Jesús, acostumo a donar la mà al que està al meu costat per aportar-hi consol, ajuda, benestar, pau, sentit al viure, més humanisme…? o la meva mà es destructora, colpeja i fa mal?

 4.- Pregària:
Senyor, vetlleu bondadosament per la vostra família; protegiu-la i defenseu-la, ja que només confia en la vostra gràcia.

 

Jesús és la medicina que el món, l’Església i jo necessitem.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn