Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 març 2012
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. ENGRUNES DEL PA DE LA PARAULA

Homilia diumenge 2n de quaresma

Reflexió: No fixeu els ulls en ningú més que Jesús

Recordàvem diumenge passat el missatge del Papa Benet XVI sobre la quaresma. En ell, ens convidava a "fixar la mirada en l’altre, abans que res en Jesús i a estar atents els uns als altres, no mostrant-nos estranys, ni indiferents".

1.- Jesús es transfigura davant dels deixebles
A la muntanya, els apòstols estaven atònits, fixos els ulls en Crist i en presència del Senyor transfigurat, que conversava amb Moisès i Elies. Pere, Jaume i Joan van ser embolcallats sobtadament per un núvol. "Senyor, què n’estem de bé aquí dalt!"… I del núvol va sortir una veu que va proclamar: "Aquest és el meu Fill estimat, escolteu".

2.- Contemplar i escoltar
a.- Contemplem Crist:
Fins aquest moment els deixebles veien en Jesús un home semblant als altres; això sí, un profeta. Al Tabor descobreixen la riquesa interior de Jesús: un Jesús Déu, fascinant i engrescador.
Potser miraven Jesús amb una visió purament humana i poc penetrant.
Molt semblant al que ens passa a nosaltres. La nostra mirada és curta i rutinària. No descobrim el tresor que se’ns ha donat en Crist. La pregària vertadera ens afina la vista i ens fa ver les realitats amb una llum nova.
Pau, seguint la lectura que llegim aquest diumenge, ens diu: Qui ens separarà de l’amor del Crist? Ell revifa el nostre esperit quan ens recorda que Déu és a favor nostre, que ens dóna el més estimat per Ell, que és el Fill; i que ningú ens podrà condemnar perquè Jesús és el Nostre advocat davant d’Ell.

b.- Escoltem Crist: «Escolteu-lo»
Com Abraham que “escolta” Déu… "aquí em tens” i l’obeeix.
On ens parla Déu?

  • Cal escoltar-lo en la seva paraula, custodiada a la Sagrada Escriptura. En l’Evangeli. És el lloc per excel•lència en el qual Jesús ens parla avui.
  • Cal escoltar-lo en la l’Església, instituïda per Crist: «Qui us escolta a vosaltres, a mi m’escolta». És important que busquem conèixer la doctrina de l’Església, conèixer de primera mà, com ella mateixa l’entén i la proposa, no en la interpretació -sovint distorsionada- dels mitjans de comunicació.
  • Cal escoltar-lo en els esdeveniments de la nostra vida, tractant de llegir-hi els missatges de la Providència.

Cal escoltar-lo en els germans, especialment en els petits i en els pobres.

Com escoltar-lo?

En el sagrari de la nostra interioritat. Tots tenim la possibilitat i el deure d’escoltar la nostra consciència. Ella és una mena de «repetidor» de la veu de Déu, instal•lat dins nostre,.

  • Allà ens parla l’Esperit Sant, el nostre Mestre interior.
  • Allà anem descobrint el gran amor de Déu i el seu projecte sobre la nostra vida.
  • Allà fem nostra i vida nostra la Paraula que escoltem externament.

Escoltar a Crist i obeir la seva veu: aquest és el camí que condueix a una vida plena, feliç i fraterna.

3.- Pregària: Oh Déu, vós que ens maneu d’escoltar el vostre Fill estimat, feu, que purificada la nostra visió interior, fruïm de la contemplació del Crist aquí a la terra i després a la glòria.
Salm:
"La teva paraula és llum als meus peus, llum per al meu camí”.

 

Que bé que s’hi està en tu!

 


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn