Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 maig 2018
Categoria/es: General

DIUMENGE, DIA DEL SENYOR I DE LA COMUNITAT. LECTURES DEL PA DE LA PARAULA

 Homilia en la Pentecosta

 

La solemnitat més gran de l’any litúrgic. La plenitud de la Pasqua.

 • Avui es va comunicar als apòstols el do més gran que hem rebut de Déu: l’Esperit Sant.
 • Avui va néixer l’Església.

“Si vaig al cel, és per enviar-vos l’Esperit Sant. Us convé que me’n vagi. L’Esperit Sant que us enviaré us enfortirà, us farà entendre tot el que jo us he ensenyat, i us guiarà a la veritat sencera. Ell habitarà en vosaltres, us omplirà dels seus dons; serà el vostre advocat, el Vostre consolador”

 

L’Esperit Sant, Déu com el Pare i el Fill, té una missió imprescindible en el cristià i en l’Església.

 • Sense l’Esperit Sant no podem res.
 • Som com un cos sense ànima.
 • Sense l’assistència de l’Esperit Sant, l’Església faria temps que hauria deixat d’existir.
 • L’Esperit Sant és l’ànima de l’Església.

Els apòstols –Jesús els ho havia dit- es reuniren al cenacle, amb Maria, la mare de Jesús, per pregar, per demanar la vinguda de l’Esperit Sant. Avui, nosaltres, deixebles de Jesús, membres de l’Església, estem reunits a tots els pobles del món, també amb Maria, per demanar aquesta vinguda de l’Esperit sobre nosaltres i sobre l’Església.

 

L’Esperit Sant ens purificaràcom el foc-, cremarà en nosaltres el pecat, els mals sentiments, els desitjos dolents. Veniu, Esperit Sant.

 • L’Esperit Sant ens donarà força per vèncer les temptacions, la covardia, la debilitat. Ens farà valents per donar testimoni de Jesús en els nostres ambients, per ser coherents i fidels enmig de tota dificultat. Veniu, Esperit Sant.

La seva és una força creadora: creadora. Fou la força que creà el món del no res, la força que fecundà les entranyes de Maria per infantar Jesús, la força que ressuscità Jesús d’entre els morts, la força que fou capaç de transformar els primers deixebles, porucs, ignorants, en homes nous capaços d’estendre el missatge de Jesús arreu del món i donar la vida per ell. I aquest Esperit té avui la mateixa força per transformar-nos a nosaltres, per fer renéixer la il·lusió, l’esperança, enmig de les dificultats.

 • L’Esperit Sant ens donarà el do de la pau, de la bondat, tan necessària en el nostre món, i que ens resulta tan difícil. Veniu, Esperit Sant.
 • L’Esperit Sant ens omplirà d’alegria, d’una alegria profunda i una alegria que s’encomana als nostres germans. Veniu, Esperit Sant.
 • L’Esperit Sant, especialment, ens donarà el seu do més gran, que és la caritat, l’amor. En la Santíssima Trinitat, l’Esperit Sant és l’Amor personal que uneix el Pare i el Fill en amor immens i etern. Veniu, Esperit Sant.

I tot això ho fa en nosaltres, cada batejat, i en l’Església sencera.

 • També l’Església, avui i sempre, necessita purificació, força, pau, bondat, alegria, amor. I així donar testimoni davant el món de l’amor i bondat de Déu envers tothom.
 • És missió de l’Esperit Sant fer de l’Església un sol cos, on tots els membres estan units i al servei els uns dels altres, com ens ha dit sant Pau.

Convençuts, doncs, de la necessitat que tenim, i confiats en la paraula de Jesús, demanem que davalli sobre nosaltres i l’Església el que Jesús mateix ens ha promès:

Veniu, Esperit Sant.

 

Fer referència a la pregària pels cristians perseguits.

 

 

 Veniu, Esperit Sant!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn