Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 abril 2014
Categoria/es: General

DIVENDRES SANT: EL CAMÍ DE LA CREU

Mentre els carrers de l’Eix comercial s’anaven despertant en un Divendres Sant fresc i assolellat, s’ha iniciat el Viacrucis a l’església del Carme i ha sortit al carrer per la travessia del Carme, carrer Magdalena, Porta Ferrissa fins a Sant Joan. Ha continuat per la plaça de sant Joan, els porxos de Baix, plaça de la Paeria i el carrer Major fins a l’església de Sant Pere.

Al llarg de tot el recorregut s’han anat seguint les quinze estacions del Viacrucis, amb les oracions i reflexions en català, castellà i romanès que feien representants de les respectives comunitats parroquials, i els cants entonats pel Cor del Carme. El seguici anava precedit per la Creu, flanquejada a banda i banda per les fileres de fidels i el tancaven els sacerdots de les parròquies: Mossèn Joan Mora, Mn. Joan Ramon Ezquerra, Mn. Adrián Burca i un altre sacerdot romanès, i el P. Daniel Simón, sacerdot ortodox.

En arribar a Sant Pere ens ha rebut Mn. Josep Martí. En primer lloc ha informat de la mort inesperada del bisbe emèrit Mons. Ramon Malla. Després ha fet un bonic repàs dels personatges positius que acompanyaren Jesús en la seva Passió -la Verònica, el Cirineu, Josep d’Arimateia, Nicodem…- i de les seves actituds. L’acte s’ha acabat amb el cant “Victòria tu regnaràs” i l’adoració a la Creu de la passió i mort de Jesús.

Per la tarda la celebració de la festa es completa amb l’Ofici de la Commemoració de la Mort de Jesucrist, i la representació de la Passió de Lleida a l’església del Carme.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn